10 éves a Rántott hús wokban gasztroblog

Szerző: Vegyes
10 éves a Rntott hús wokban

10 éve, 2011. május 21-én indult el a Rántott hús wokban gasztroblog, Magyarország egyik legnépszerűbb független receptes honlapja.

Célom az volt, hogy minél több nemzetközi receptet minél inkább eredeti formában adjak vissza a magyar közönségnek, hogy otthon is könnyen elkészíthetőek legyenek az eredeti receptek.

Független gasztro honlap

Független, hiszen mind maguk a receptek, mind a szerkesztés – vagyis hogy mi kerül fel a honlapra – teljes mértékben Szilágyi Balázs, a honlap alapítójának személyes döntése alapján kerülnek kiválasztásra. Nem vagyunk tagja semmilyen nagyobb médiavállalkozásnak, nincs anyagi érdekeltségünk, elkötelezettségünk semmilyen élelmiszeripari vállalkozás irányába sem.

Az elmúlt 10 év egyre nehezebb környezetet teremtett az online receptek piacán. Nagyon sok „nagy” honlap jelent meg, vagy lett még nagyobb ebben az időszakban. Ők hatalmas médiavállalkozások részeként jóval nagyobb költségvetésből gazdálkodnak. Ráadásul – sajnos – a receptekért nem dolgoznak vagy nem fizetnek. Azok a közösségi média felületekhez hasonlóan a regisztrálók ingyenes „felajánlásai”, beküldései.

Mindehhez hozzátartozik, hogy a Google is abba az irányba tolódott az elmúlt években, hogy egyre inkább a nagyobb, több tízezer receptet tartalmazó – és sajnos ebből adódóan minőségileg nem igazán szűrt – honlapokat részesíti előnyben. Egyszerűen az erejük miatt.

Tehát a terep egyre kevésbé kedvez a kis, független gasztroblogoknak, receptes honlapoknak.

10 év Rántott hús wokban számokban

10 éves a Rntott hús wokban

Szerencsére „szakmám” az online marketing, így a terep nehézsége legfeljebb egy objektív körülmény, mintsem kifogás lehet számomra bármilyen eredmény tekintetében.

Beszéljenek hát a számok magukért! A Rántott hús wokban gasztroblog az alábbi eredményeket érte el az elmúlt 10 évben:

 • 436 recept és egyéb írás jelent meg. Minden recept személyesen lett többször lefőzve, kipróbálva, tesztelve.
 • Több, mint 10 millió látogató járt összesen a 10 év alatt a honlapon*, több, mint 16 millió alkalommal.
 • A Nespresso Kávépárbaj országos versenyén az Illatos-aromás jegeskávé krémes fagyival és tejszínhabbal receptem első helyet ért el.
 • Nespresso illatos-aromás jegeskávé

 • Hírlevelemben több, mint 50.000 feliratkozó várja napi-heti rendszerességgel a kiküldött recepteket.

*A felhasználók és látogatások számát a Google Analytics-szel mérem, ami fél éven belüli látogatást vesz azonos személynek. Tehát a 10 millió látogató természetesen nem 10 millió különböző személyt jelent. De általában fél év alatt 750.000-1.250.000 különböző személy jár a honlapon, így elmondható, hogy minden 4-5. magyar háztartásba eljutnak a receptjeim.

Kedvenc receptek

Tagadhatatlanul a mai napig a pizza receptem a legnépszerűbb. Sokan erről ismernek, és annak idején a honlap igazi sikereit is ez hozta meg. Talán túlzás nélkül mondhatom, hogy elsők között publikáltam valódi, eredeti, az olasz pizzériákban készítetthez leginkább hasonló házi pizza receptet magyar online felületen. Ma már több, mint 2 millió (!) alkalommal néztétek csak ezt az egyetlen receptet – a többi pizza receptről és pizzakészítési jótanácsról nem is beszélve.

Gombás pizza

Másik ikonikus receptem az amerikai palacsinta, ami megjelenésekor még különlegesség volt itthon, ma már azonban rengeteg család asztalára kerül hétvégente reggeliként – köztük nem kevesen az én receptem alapján készítik el. Már ezt a receptet is több, mint 1 millió alkalommal néztétek meg!

AMerikai palacsinta áfonyával

Ezeken kívül az alábbiak voltak a kedvenc receptjeitek az elmúlt 10 évben:

Köszönöm!

Köszönöm mindenkinek, aki ebben a 10 évben olvasóm volt, elkészített egy vagy több receptemet, vagy egyike volt annak a majdnem 2000 hozzászólónak, akik többnyire pozitív visszajelzéseikkel életet leheltek a honlapba.

Remélem, hozzá tudtam járulni, hogy nálatok is egy finom – és persze eredeti – étel kerüljön az asztalra.

További boldog mindennapokat, tartalmas étkezéseket kívánok mindenkinek. Én igyekszem a receptjeimmel ehhez a következő 10 évben is hozzájárulni!

Neked melyik a kedvenc recepted?

17 hozzászólás

 1. Iványi István szerint:

  szeretnék feliratkozni

 2. csoma klára szerint:

  Kedves Balázs! Gratulálok a sok finom recepthez, mind jól sikerült eddig, csak így tovább, jó egészséget!

 3. Baghy Adrienn szerint:

  Kedves Balázs!
  Nekem még kiindulópont az oldal.
  Köszönöm!

 4. Jámbor Emma. szerint:

  Gratulálok a 10 évhez. Kívánom, a következő 10 év is ilyen termékeny legyen.
  Köszönöm a sok finom receptet.
  Jó egészséget kívánok neked és családodnak.

 5. Katyka57 szerint:

  Kedves Balázs!
  Gratulálok a honlapodhoz, és a születésnaphoz!! 🙂
  Minden hírlevelet elolvasok, sok-sok receptet elkészítettem már, néha kicsit a saját ízlésemhez igazítva (mert pl. a gombára allergiás vagyok).
  Kedvenc receptem a Brownie-d, amit pontosan a recept szerint készítek, óriási sikere van a családban:))
  Köszönöm az eddigieket, további jó munkát, jó egészséget kívánok!
  Üdvözlettel
  Kata

 6. Tóthné Enikő szerint:

  Kenyérpuding, avagy máglyarakás egyszerűen, mióta megtaláltam, sokszor készítjük, sokszor a gyerekek tépkedik a kenyeret hozzá :). Nagyon hálás vagyok érte, finom szokott lenni!

 7. Tuza László szerint:

  Gratulálok! További sok sikert, és köszönjük a recepteket!

 8. Kránitz Ágnes szerint:

  Kedves Balázs, hogy szalad az idő. Szívből gratulálok az elmúlt 10 év sikereihez és kívánok még sok-sok jó receptet a mi örömünkre is. (Nekem személy szerint az amerikai palacsinta a kedvencem, de remek a többi is.) Szívélyes üdvözlettel: Ágnes

 9. Szia Balázs!

  Elég ritkán főzök, de több receptedet is elkészítettem már, és elsőre is elég jól szoktak sikerülni.
  A pár perces egyszerű bárki számára elkészíthető receptjeid a kedvenceim, amik változatosságot hoznak. Pl az édes bundáskenyér vagy az amerikai palacsinta.


Recept keresés