Tiramisu recept – a legfinomabb olasz desszert

Szerző: Legjobb receptekOlasz receptekReceptek
Tiramisu

Magyar neve:

Tiramisu

Eredeti neve:

Tiramisù

Származás:

Olaszország

Hány adag?

8 személyre

Előkészítési idő:

Pihentetés / kelesztés:

2 óra 00 perc

Főzési / sütési idő:

          00 perc

Összesen:

Tiramisu hozzávalók:

 • 500 g mascarpone
 • 6 tojás
 • 120 g cukor + 2 evőkanál a kávéba
 • Kb. 6 adag erős kávé
 • Keserű kakaópor
 • 300 g babapiskóta

Az egyik legismertebb, és talán legfinomabb olasz desszert a Tiramisu. Neve magyarul kb. azt jelenti, hogy „dobj fel„, és ez igaz is, hiszen ha az ember megkóstolja, biztos jó kedve lesz tőle. Mivel még az eredete sem egészen ismert, ezért olyan, hogy eredeti tiramisu recept nemigen létezik – lásd erről részletesebb írásomat a tiramisu recept alatt.

Ha azonban nyitott szemmel járunk a világban, elsősorban persze Olaszországban, akkor sok gyenge próbálkozás között leggyakrabban az itt bemutatott verzióval fog találkozni. Forrásként egyébként kedvenc olasz főzőblogom, a Sárga Sáfrány (Giallo Zafferano) receptjét használtam, aminek videó változata is létezik, ezt angolul megnézheted a bejegyzés alján. Az egyetlen változtatás, hogy én kevesebb babapiskótával készítem, mert szeretem, ha több benne a krém.

Maga a Tiramisu egyébként számomra a tökéletes jelképe annak, amit egy ételből ki lehet hozni. A keserű és erős ízű kávé, az édes és gyengéd mascarponés krém, no meg a keserű és erős ízű kakaó olyan kontrasztot alkotnak, ami szinte bárkit levesz a lábáról. Ahhoz azonban, hogy jól sikerüljön, fontos, hogy csak a legjobb minőségű hozzávalókat használd. Ez különösen a kávéra és a kakaóra igaz, az előbbinek erős eszpresszónak, míg az utóbbinak a legjobb minőségű keserű kakaónak kell lennie, hogy az ízhatás a maga teljességében ki tudjon bontakozni.

Tiramisu recept

 1. Főzd meg a kávét. Erős, eszpresszó jellegű kávé kell hozzá. Ha kész, öntsd ki egy tányérba, keverd bele a két evőkanál cukrot, és hagyd kihűlni.
 2. Kávé

  Hagyd kihűlni a kávét

 3. Válaszd szét a tojásokat. Mivel nyers tojásból készül, ügyelj arra, hogy csak nagyon friss tojásokat használj, és jól mosd meg őket.
 4. Tojássárgája

  Válaszd szét a tojásokat

 5. A tojássárgáját a cukor felével verd habosra. Legalább 5 percig verd, amíg szinte fehér, levegős habot nem kapsz.
 6. Tojássárgájás krém

  Vastag, testes krémet verj a sárgájából és a cukorból

 7. A Mascarponét add a sárgájás krémhez. Célszerű kisebb adagokban csinálni, vagy előtte a sajtot kicsit felhabosítva, hogy az eredmény csomómentes legyen. Ezt is keverd lehetőség szerint géppel néhány percig, hogy jó habos legyen.
 8. Mascarpone

  Add hozzá a mascarponét

 9. Verd fel a tojásfehérjét nagyon keményre. Amikor kész, add hozzá a cukor másik felét, és verd még azzal is legalább egy percig, hogy csillogó és tartós habot kapj.
 10. Tojásfehérje hab

  Kemény habot verj a tojásfehérjéből

 11. Keverd a felvert fehérjét óvatosan a sárgájás-mascarponés krémhez. Először egy kis adagot keverj bele erős mozdulatokkal, majd a maradékot már óvatosan, egy lapáttal forgasd bele. Az a cél, hogy minél habosabb legyen, minél több levegő maradjon benne.
 12. Fehérje a krémben

  Óvatosan keverd bele a fehérje habját


  Krém

  Ilyen könnyű habot kell, hogy kapj

 13. A babapiskótákat mártsd bele egyenként a kávéba, és helyezd őket sorban a tálaló tál aljára. Ha jól méretezted a tálat, akkor kb. a felét fogod felhasználni hozzá. Én 1-1 másodpercig áztatom a piskóta mindkét oldalát. Ez ahhoz elég, hogy kellemes kávé íze legyen, de mégsem lesz túl cuppogós tőle. (Itt jegyzem meg, hogy a magyar receptek általában valamilyen alkoholt, leginkább rumot és Amaretto likőrt írnak még a kávéhoz. Úgy is finom, de egyrészt az olasz receptekben ezzel nemigen találkozni, másrészt ha gyerekek is esznek belőle, akkor is célszerű elhagyni.)
 14. Babapiskóta

  Rétegezd a kávéba mártott babapiskótát

 15. Kend a krém felét a piskótákra, és oszlasd el egyenletesen.
 16. Krém a babapiskótán

  Kend rá a krémet

 17. Szórd meg a krémet vastagon keserű kakaóporral. Használj apró lyukú szűrőt, hogy szép és csomómentes legyen.
 18. Kakaópor

  Szórd meg bőven keserű kakaóporral

 19. Ha két rétegben teszed le a Tiramisut, akkor ismételd meg a kávés piskóta, a krém és a kakaószórás műveletét. A lényeg, hogy a tetején vastag kakakópor réteg legyen.
 20. Második réteg

  Folytasd a rétegzést

 21. Takard le úgy, hogy lehetőleg a tető ne érjen a kakaóhoz, és tedd hűtúbe. Legalább két órát hagyd állni, de a tiramisu szerintem a legfinomabb akkor, ha előző nap készíted.
 22. Kész tiramisu

  Kész tiramisu

Milyen az eredeti tiramisu?

A tiramisu mára már nem csak az olaszok, de talán az egész világ egyik edvelt desszertje, nincs ez másképp Magyarországon sem. Meglepően ehhez a desszerthez egész jó receptet találhatunk bármelyik bolti Mascarpone (pl. Szarvasi) dobozán, ehhez képest Magyarországon én 10 étteremből 9-ben általában valami ehetetlen, és az eredetihez kevéssé hasonlító torzszüleményt kapok.

Persze ahogy a recept írásakor utánajártam, annyira nem is egyértelmű, hogy mi is az eredeti tiramisu recept.

Ami leginkább megdöbbentett, hogy egy egészen újfajta ételről van szó, valamikor az 1960-as évek tájáról. Olaszországból származik, mégpedig Veneto tartományból, vagyis Velence közeléből, ezt illetően nemigen van vita.

Arra nézve viszont már sehol nem találtam információt, hogy pontosan ki alkotta meg (ez elég érdekes, lévén hogy nincs fél évszázados ez a desszert). Amit a Wikipédia olasz verziójában olvashatunk, hogy egy „Beccherie” nevű, Trevisoban található étteremben találta ki egy közép-európai származású (talán magyar?) szakács. Olasz nyomtatott szövegben 1971-ben (!) jelent meg először írásban ez a szó, hogy Tiramisu, ami egyébként szó szerinti fordításban azt jelenti, hogy „dobj fel”.

Ehhez képest érdekes, hogy milyen hamar elterjedt az egész világban. Angol nyelvű szövegben állítólag 1982-ben jelent meg, de én pl. 1989-ben találkoztam vele először Bécsben, és már akkor sem egy elegáns étteremben, hanem egy helyi háziasszony vacsorájának részeként.

Tiramisu változatok

A tiramisu sokféleképpen elkészíthető, abban minden hivatkozás egyetért. Ráadásul sokféle változata is van (pl. csokis, epres), amelyek már teljesen külön ételnek is vehetők.

Amiben azonban szinte minden, „jó” tiramisu recept azonos: Mascarpone, valamilyen sütemény, valamilyen erőteljes ízű ital (kávé, likőr, csokoládé), tojás és cukor.

Számomra meglepő volt a recept utáni nyomozáskor, hogy az eredetinek mondott verziójában nincs alkohol. Én ugyanis mindig tettem a babapiskóták áztatásához használt kávéba rumot és néha egy kis Amarettot is. De állítólag ezt a receptet úgy alkották meg, hogy gyerekek is ehessék, ahhoz pedig ezt ki kell hagyni belőle.

Szoktak a krémbe citromhéjat reszelni, én az egyszerű recept miatt nem tettem bele. De finom lesz tőle, nyugodtan próbáld ki!

Erős ízű alkoholt a kávéba szoktak tenni, akár 1:1 arányban rumot és kávét. Ettől is nagyon finom lesz. Amarettót szoktak még erre használni, én korábban általában fele kávé, fele rum és egy kis Amaretto, amit használtam. Csak az eredetiség miatt maradt ki most belőle, illetve így a gyerekek is ehetik (fele-fele arány esetén 1-1,5 deci rum belemegy egy ilyen adagba, tehát ha valaki megeszik mondjuk két főre valót – ami ha ízlik nem sok – akkor az egy jó 3 centes rumadagnak megfelel, gondolja végig, hogy utána mikor ül autóba!).

Lehet kevesebb tojással csinálni a krémet. Én 6 tojást használok, ugyanehhez a mascarpone mennyiséghez 5 és 4 tojásos recepteket lehet az olasz weboldalakon találni.

Lehet még tejszínhabot tenni a krémbe. Szerintem nem lesz tőle jobb, mert attól már túlsúlyban lesz a semleges íz, de nyugodtan ki lehet próbálni, el nem rontja. Ekkora mennyiséghez még 1 deci tejszín felvert habja, esetleg a tojásfehérje egy része helyett.

Aki kevésbé édesen szereti, az tegyen bele kevesebb cukrot. Nem lesz rosszabb tőle, ez is ízlés kérdése. Én 6 tojáshoz 12 evőkanál cukor alá nem mennék.

Hogyan lehet elrontani a tiramisut?

Ahogy írtam, a tiramisunak rengeteg receptje van, és mindegyik lehet nagyon finom. Van azonban néhány dolog, amit ha az emberek elkövetnek ez ellen a desszert ellen, akkor valami szörnyű eredményt kapunk:

 • Mascarpone helyett bármi más használata. Ebben a legdurvább, amivel találkoztam a boci sajt volt. A lényeg: a Mascarpone egy 75% körüli zsírtartalmú, egyedi tejszínkészítmény, nem helyettesíthető mással.
 • Eszpresszó helyett valami gyengébb italba áztatják a babapiskótát. Ha ez nem is kávé, akkor ehetetlen lesz a desszert, de gyengébb kávé esetén sem lesz az igazi. Egyszerűen a Tiramisu attól finom, hogy a keserű és erős ízű kávé, az édes és gyengéd ízű mascarponés krém, és a keserű és erős ízű kakaó olyan kontrasztot alkot, amitől csodás lesz. Ha ebből bármelyiket kihagyjuk vagy gyengítjük, akkor az étel élvezeti értékéből jelentősen veszít.
 • Száraz marad a piskóta. Illetve száraz sohasem marad, mert a krémmel megszívja magát, de ha kevés kávét tesznek bele, akkor ismét a kontrasztok vesznek el. Nem lesz finom.
 • Átázik a piskóta. Ez legyen a legnagyobb baj. Ettől inkább csúnya, mint nem finom lesz, már amennyiben nem valami híg létől, hanem igazi feketekávétól ázik át.

Tiramisu tojás nélkül

Sokan szeretnék a tiramisut tojás nélkül elkészíteni. Habár az eredeti verzió – ahogy itt írtam – tojással készül, de a Kőegyszerű blogon egy szuper tojásmentes tiramisu receptet találsz a linken!

Készítsd el te is ezt a nagyon finom és nagyon sokak által kedvelt tiramisu receptet, és nem fogsz csalódni!

Jó étvágyat!

Krémes olasz tiramisu

És ahogy ígértem, itt az olasz tiramisu recept angol nyelvű változata. Olaszul és spanyolul is elérhető a Youtube-on.

Címkék

93 hozzászólás

 1. Szalai Ernő szerint:

  Kedves Balázs!

  Csak egyetlen kérdésem lenne a Tiramisu recepthez. Kristály vagy porcukor kell hozzá. Pénteken (2023.09.16.-án) szeretném elkészíteni a testvérem 70. születésnapjára.

  Válaszát előre is köszönve,

  Üdvözlettel,
  Szalai Ernő

  A blogban szerettem volna feltenni a kérdésemet, de ne találtam meg, hogy hogyan lehet csatlakozni.

 2. Csilla szerint:

  sorry, kimaradt: a 3 tojás sárgáját 3 ek cukorral keverem ki. Ennyi elég….

 3. Csilla szerint:

  én ugyanígy csinálom évek óta, de csak 3 tojással és amarettoval, amit a kávéba kerverek… a tojáshabot is beleteszem, így könyedebb és nem folyós…. egy olasztól kaptam a receptet….

 4. ThomasMan szerint:

  Miért írjuk ki hogy eredeti, ha fogalmunk sincs róla??? Az eredetiben van amaretto !! Nem használnak egész tojást, csak sárgáját, de kizárólag csak sárgáját!! A fehérjét nyugodtan tedd félre, és hadználj helyette felvert tejszínt. Meglásd jobb lesz !

  • A receptben ez szerepel: „…ezért olyan, hogy eredeti tiramisu recept nemigen létezik”. Mint minden receptnek, ennek is sok változata van.

   • Ziolaci szerint:

    Nem! A Tiramisu receptje az olasz ételek standardizált receptgyüjteményében található és jogilag védett. Ami nem úgy készül, az nem Tiramisu, hanem babapiskótás-kávés-mascarpónés édesség, mondjuk Jajdefincsi.

  • Bori szerint:

   Ettem már olyan tiramisut, ami tojásfehérje hab helyett tejszínnel készült, de iszonyatosan geil volt. Soha többet!!!

 5. Kanizsainé K. Gyöngyi szerint:

  Kedves Balázs! Nagyon jók a receptjeid a pizza nagyon ízlett. Ezt a tiramisut még nem készítettem el, de egyszer kipróbálom. Azt furcsálom sehol nem látom azt a receptet, amit egy olasz ember osztott meg velem, aki anno a Budaörsön egy Segafredot vezetett. Annyi a különbség, hogy a krémbe semmilyen módon nem került bele a tojás fejérje, viszont a tojássárgájába keverni kell 1 kis kanál fahéjat. Ettől igen érdekes és nagyon finom krémes krémje lett. Minden más ugyanaz.
  Ha gondolod 1x esetleg próbáld ki, nem bánod meg.

  • Nagyon örülök, hogy tetesztenek a receptjeim. Köszönöm az ötletet! 🙂

   • Halász József szerint:

    Kedves Balázs!

    Naponta jönnek a receptjeid, mivel érdekel a gasztronómia. ( szakmai ártalom, mint vendéglátós nyugdíjas ) S főként özvegyen, egyedül értékelgetni.
    Ez a jelen étek, ( istenek csemegéje ) s végiglapoztam a hozzászólásokat, és azt vettem észre, hogy ez, és a lap alján lévő között pont majd hét év telt el. Ez óriási idő!
    Gratulálok!
    A megadott elkérhetőségemen, ha megkeresel, lesz egy személyes ajánlatom számodra!
    Köszönöm, s várom ott a jelentkezésed.
    És addig is sok elismerő partnert kívánok Neked!

    Üdvözlettel: József

 6. Ilona szerint:

  Kedves Balázs!

  Nagyon tetszik a blog. Új feliratkozó vagyok és pár blogot átböngésztem már,de a tied eddig a legjobb. A tiramisut én is megcsináltam,bár kisebb adagot,mint írtál,de mennyei lett. Hajrá,csak így tovább.

 7. La Rochené Zoller katalin szerint:

  Miért kell ennyire erőltetni a mascarponét más megoldás nincs?
  Köszönettel:Kátya

 8. Horváth Beáta szerint:

  Kedves Balázs!
  Most készítettem el az általad leírt recept alapján a tiramisut. Mennyei lett! Nagyon köszönöm!

 9. Freemami szerint:

  Kedves Balázs! Nekem van egy saját fejlesztésű tiramisu receptem, amire az édességet nem igen kedvelő fiam azt mondta, ezt le kéne védetni:) Ezt csak azért írtam elöljáróban, hogy nem degradálva a Te és az eredeti receptet, de ajánlom szívből ezt a variációt is megpróbálásra.
  Amiben az enyém azonos: jó minőségű főzött fekete kávé, piskóta (a minősége nagyon fontos!) mascarpone és holland kakakópor.
  Amiben eltér: a kávéhoz 1 zacskó irischkrém kapuchino port teszek, ez ad egy Isteni aromát, de gyerekek is ehetik. Másik én csak a tojás sárgáját használom fel és a krémbe rakok 1 teáskanál fahéjat.

 10. Kedves Balázs! Köszönöm a ‘lekváros kosárka’ receptjét, nagyon jól sikerült és nagy sikert arattam vele az unokáimnál. Egy keveset változtattam: nálunk nem nyerő a vajkrém, így én vanília-pudinggal és tejszínhab-porral helyettesítettem a töltelék vajkrémjét. Így is finom lett.
  Köszönettel, szeretettel
  Adrienne

 11. Zozo szerint:

  Kedves Balázs!

  Azt hiszem annál nagyobb dicséret, mint amikor a világ minden szegletét bejáró apósom azt mondja, hogy ilyen finom tiramisut meg nem evett, nem igazán lehet!

  Köszönöm, köszönjük ezt a csodálatos receptet!

  Üdvözlettel
  Zoltán

 12. C. Eszter szerint:

  Kedves Balázs! Olasz férjem családjából indult ez a csodás édesség, Norma Del Fabbro találta ki, Tolmezzoból származik. Zabaione krémet az étterembe oda betérő munkásoknak készítette mindíg. Egy nap valamit változtatni akart, így az édességhez kávét adva , igazi energiabombát csinált. Az emberek, betérve az étterembe, így kérték: Mandi (friulán dialektusban bon giorno, jó napot) Norma! Tirami su! Ébressz fel! Ezt a rövid történetet csak azért meséltem el, mert én családilag őrzöm az eredeti receptet. A kávéba Maraska likőrt keverünk meg egy kis vizet, de csináltam már fehér rummal is.
  Tehát ha ő is azt mondja, valóben ez tökéletes recept! Csak gratulálni tudok az oldaladhoz, ez a fő ötletadó segítségem. Kb. Minden receptedet megcsináltam már. Ezer köszönet az eddigi és a jövőbeni munkádért!!!

 13. Zsuzsa szerint:

  Most lettem kész vele, ismerve magamat rögtön felfalnám, így legalább van ideje egy éjszakát pihenni a hűtőbe 😀 Miután végeztem, a tál alján megmaradt kevés krémet megkóstoltam, azt kell hogy mondjam sokkal jobb íze volt mint az előző változatoknak amiket megpróbáltam, nem beszélve arról hogy az elkészítése is sokkal egyszerűbb. Köszönöm ezt a csodálatos receptet! 🙂

 14. Marcsi szerint:

  Most készült el! Éjszakára hűtő, holnap fogyasztás!

 15. _Nyuszmusz_ szerint:

  Megcsináltuk, kivártuk (majdnem :-D) a 24 órát és igen finom lett! Köszi a receptet!

 16. László szerint:

  Végre a tökéletes recept. Ajánlom mindenkinek, hogy jó minőségű mascarpone-t használjon, azaz csakis olaszt. A többi vicc. Bármely olasz ételt az alapanyagok minősége nagyban befolyásolja. Remek az oldal Balázs!

 17. Kedveseim es Balázs!
  Most komolyan, kibírta már valaki(-nek a családja) közületek, hogy másnapig várjon a toramisu fogyasztással? 😀

 18. Erika szerint:

  Az „eredeti” recept mindenhol más – ezzel együtt van egy egészen autentikusnak mondható receptem.
  A habbá vert tejszínt és a mascarpone-t egy ún. Zabaglione nevű tojásos krémmel kell elkeverni, ez a krém pedig tartalmaz egy kevés Marsala bort (olasz desszertbor), ill. száraz fehér bort – tehát borsodó, gőz fölött keverve a tojást a cukorral és a borral. A piskótákat pedig konyakos (vagy brandy-s) kávéba mártják. Természetesen keserű kakaóport reszelnek a tetejére.
  Amint hozzájutok egyszer ehhez a borhoz, biztos félre fogok tenni egy adagot, hogy végre ezt is megkóstolhassam 😀 (sajnos, még csak egyszer ittam ilyet, a Budai várban, a borkóstolós héten, és mit is mondhatnék… )

 19. Gréta szerint:

  Szokás szerint tökéletes recept. Pontosan követve a leírást fantasztikus lett, pillanatok alatt elfogyott! 🙂

 20. Maya szerint:

  Én holnap fogom készíteni egy kis amaretto likört szoktam még a kvba tenni 🙂
  Szuperfinom

 21. Ivett szerint:

  Fantasztikus ez a recept!!! Hagyomány nálunk, hogy minden karácsonykor ezt készitem…(miota rátaláltam). A férjemmel rajongunk érte.;) Ez a tiramisu maga a „szenvedély”!;) Koszonjuk szépen;)

 22. maria szerint:

  Kedves Balazs ! Nagyon finom ,koszonom szepen ,fosvenkedve osztom es a maradekra en dugiba rajarok .

 23. maria szerint:

  Fejedelmi ,dugiban ra jarok ,nagyon finom ,koszonom szepen .

 24. Agnes szerint:

  Mindig e szerint a recept szerint csinalom, csak annyi, hogy a hideg kaveba teszek egy par csepp rumaromat valamint a felvert mascarponebe egy kiskanalnyi fahejat. Nalunk sem eri meg a masnapot, raadasul az amerikai csaladom szerint behoztam ezt a receptet a Thanksgiving-tradicioba 🙂

 25. Mariann szerint:

  Kedves Balázs

  Imádom ezt a receptet!
  Mindig sikere van.én botmixerrel keverem végig csak nem a legnagyobb fokozaton.mindíg jó az állaga.
  Másnap…sosem éli meg 😀

 26. timea szerint:

  Megcsinaltam, nagyon finom lett 🙂 merlegem elromlott, cukrot talalomra raktam bele, legkozelebb picit kevesebb kell 😀 de maga a recept csodas 🙂 koszonom

 27. Zsofi szerint:

  Kedves Balazs,

  Nagyon tetszik a tiramisu recepted, egy egeszen hasonlo olasz receptem van. Annyi pici kulonbseggel, hogy a tojassargajaba reszel egy kis citromhejat. „Megbolonditja” az izet…. Sok sikert a honlaphoz es koszonom a jo recepteket 🙂

 28. Szilvi szerint:

  Szia Balázs,

  Nagyon finom lett ismételten, immáron hatodik alkalommal Neked köszönhetően! 🙂 Én is elkezdtem nyírfacukorral, de sajnos nekem nem olvadt el több perces habverőzés után sem, valószínűleg azért mert sokkal nagyobb kristályszemekből áll mint a cukor. Mi ebből a tanúság? Kedves hozzászólok, ezen a recepten vétek módosítani, így tökéletes ahogy van! 😉

 29. mess szerint:

  Ez csodálatos 🙂

 30. Erika szerint:

  Sziasztok!
  Ez az oldal nagyon szuper! A tiramisu érdekesebbé tételéhez én kakaó helyett fahéjjal szoktam megszórni egészen más ízhatás. Összehasonlítás miatt csináltam már úgy is hogy fele kakaós, fele fahéjas, a családban a fahéjas a favorit. 🙂

 31. Éva szerint:

  Végre egy szuper recept.Én azt tapasztaltam,hogy a krém hígsága a tojások nagyságától függ azaz minél nagyobbak a tojások annál hígabb a krém.Nagyon jó a recept.

 32. Attila szerint:

  Emberek, egy tapasztalatomat szeretném megosztani:

  A mascarponét ne bántsátok botmixerrel, mert egészen elhígul.
  Hiába adtam a tojáshoz apránként, nem igazán akart elkeveredni
  (hozzáteszem extra kemény mascarpone volt).
  Gondoltam, majd a botmixer segít (pedig nem vagyok egy botmixeres).
  Először jól is indult, majd hirtelen azt vettem észre, hogy nem csak egynemű, hanem jóval hígabb is lett a kelleténél.

  Ezenkívül még valami:
  A tojásfehérjével nem értek egyet. Szerintem túl gyenge, laza állagú egy ilyen krémhez, túlságosan levegőssé teszi, ami nem tesz jót az állagnak. Szerintem krémesen jobb.
  Nehezen tudom elképzelni, hogy eredetileg így csinálják.

  Mindenesetre keresem még az igazit, de Balázsnak köszönöm a részletes beszámolót.

  Attila

  • Szabó Mihályné szerint:

   Kedves Attila! A tojásfehérjét a cukor felével kell
   felverni,akkor nem lesz laza.A botmixer
   szóba sem jöhet. Üdvözlettel:Marika

 33. gál attiláné szerint:

  Helló Balázs! Megcsináltam nagyon fincsi lett,köszi a receptet ez a kedvenc sütim igy bármikor megtudom csinálni!

 34. csillagnemagdi szerint:

  Elkészítettem a tiramisut,nagyon jól sikerült,köszönöm a receptet.:)
  Szeretem a jó recepteket:D

 35. Szögi Imre szerint:

  Pár dolog, amit én tapasztaltam:
  1. tojás sárgáját én gőz fölött pasztőrizálom 2 perc alatt kevergetve.
  2. A mascarponét saját magam készítem, legalább 35% zsírtartalmú tejszínből. 1 kg tejszín + 2 ek citromlé + 83 celsius + 5 perc, majd egy éjszaka egy szűrőben, konyharuhán keresztül… nem ér a nyomába a bolti…
  3. Manner babapiskóta, mert azzal fantasztikus!
  4. a kakaó: Monbana 100%-os…

  és tényleg mindenkit levesz a lábáról!

 36. Elisabeth szerint:

  Egy kedves barátomhoz megyünk vendégségbe és nagyon finom tiramisut szeretnék neki készíteni. Örülök, hogy rögtön elsőre megtaláltam ezt a receptet. Ezt fogom megcsinálni.
  Köszönöm! 🙂

 37. Eszter szerint:

  Megcsináltam, bár kicsit alakbarátabb változatban, mert babapiskóta helyett zablisztből készített házi piskótát és cukor helyett édesítőt használtam. Nem ártott meg neki, legalábbis abból ítélve, hogy tegnap délután óta kb. a kétharmada elfogyott, pedig csak ketten pusztítjuk. Kb. 15 éve ettem először Tiramisut, azóta szeretnék megint enni, de eddig csak az émelyítő bolti változatokat kóstoltam, úgyhogy már majdnem teljesen kiábrándultam belőle, viszont ez isteni! Köszönöm a receptet!

 38. Lara szerint:

  Olaszországban voltam túravezető és rajongok a tiramisuért, ezért Nápolytól Velencéig minden étteremben ettem, ahol csak tudtam, hogy megtaláljam a tökéletes változatot. (Levantoban és Luccában ettem a legjobbakat). Aztán hazajöttem és rátaláltam erre a receptre. Tényleg tökéletes, pont, amilyennek szerintem lennie kell. Mondanom sem kell, igazi ajtónyitogató és párfogó ;D recept. Köszi szépen.

 39. Poti szerint:

  Pár hete már elkészítettem, és eddig ez volt a legfinomabb tiramisum! Csak hogy ne felejtsük el nagyon az ízét, holnap is ez lesz a desszert 🙂

 40. Zsani szerint:

  Szia!!
  Nem szoktam receptekhez kommentelni, de tegnap megcsináltam a Tiramisut, ma délben „felavattuk” és már egy morzsa sincs!!

 41. dr.batár istván szerint:

  ki fogom próbálni!

 42. Jakubács Zsuzsanna szerint:

  Nekem is ez a bevált receptem csak a krémbe kell tenni a vaniliarud belsejét. De legközelebb nem teszek bele. Kiváncsi vagyok az eredeti izre.Bizos hogy úgy is finom.

 43. Erika szerint:

  Nem vagyok egy nagy konyhatündér, de a recepted alapján ez a desszert is nagyon jól sikerült! (Mint minden, amit eddig Tőled olvastam.) Köszönöm!

 44. Zsóka! szerint:

  Sziasztok!

  Hasonlóan készítem én is csak annyi különbséggel hogy én még tejszínt is adok hozzá .

  De kifogom próbálni így is! Köszönöm .

  Üdv:Zsóka

  • Tejszínhabbal is finom (tejszínhabot a tiramisu krémjébe keverve). Én úgy azt tapasztaltam, hogy könnyebben összeesik a krém, elázik, ezért nem szoktam beletenni.

 45. Zsu szerint:

  én szoktam egy pici stroh rumot tenni a krémhez 😉
  szuper recept!!

 46. Judit szerint:

  Megcsináltam! Nagyon fincsi lett, nagyon hamar el is fogyott, hihetetlen:)Annyit variáltam hogy nyírfacukrot használtam, meg nem erős kv.-t főztem, mert este ettük, és féltem hogy nem tudok majd aludni:)
  Minden pont olyan lett ahogy írtad, nem lett plöty a piskóta se, és szuper a krém is:)

  • Örülök 🙂 Nyírfacukorral feltétlenül egészségesebb, örülök hogy kipróbáltad és megírtad, mert tiramisut én csak sima cukorból csináltam, és jó tudni hogy másik cukorral is finom.

   • Judit szerint:

    Sőt most hétvégére Manner teljes kiőrlésű babapiskótával fogom, így kicsit még egészségesebb lesz 🙂

    • Na milyen lett a teljes kiőrlésű tiramisu? 🙂

     • bkrixx szerint:

      Bár nem én voltam az előző hozzászóló, de már csináltam tk piskótából, és nagyon finom! Igaz, az amaretto nálam is bele került 🙂


Recept keresés