Szabályok

Van néhány szabály, amit a Rántott hús wokban gasztroblogba írt bejegyzéseknél betartok:

  1. Csak olyan ételről írok (a recept kategóriában), amit megcsináltam, és nekem és legalább még egy embernek ízlett.
  2. Minden étel legyen elkészíthető egy átlagos magyar háztartásban, beleértve az alapanyagokat is. Persze lehet, hogy néhány alapanyag nem kapható a sarki közértben, és egy kicsit messzebb kell hozzá menned, hogy beszerezd, vagy hogy kell hozzá egy wok. De mindez ne jelentsen megoldhatatlan anyagi vagy beszerzési akadályt annak, aki egy kicsit is szeret főzni.
  3. Minden étel a lehető legjobban közelítse meg egy tájegység, nemzet vagy régió valamely ismert és az ott lakók által gyakran készített ételét. Ez nem a kísérletezgetés blogja. Azt szeretném, ha az otthon elkészített étel olyan lenne, amit a szülőhazájában is megirigyelnének. Van ennél jobb módja megismerni más kultúrákat?
  4. Nem teszek be alapanyagot, bármilyen egyéb terméket, szolgáltatást vagy akár ételt azért, mert pénzt kapok cserébe. Ha bárki bármikor hirdetni szeretne a blogon, azt megteheti (sőt, a Google hirdetéseket már az elején elindítom – valamiből fenn is kell tartani), de az olvasónak minden esetben egyértelműen meg kell tudnia különböztetni, hogy mi az, ami pénzért van ott, és mi az ami azért, mert én ajánlom.
  5. Az elkészített ételeket ábrázoló fényképek (a recept kategóriában) a sajátjaim legyenek, az általam megfőzött ételekről.

Recept keresés