Kenyér receptek

Ha kenyér receptet keresel, a legjobb helyen jársz. A nemzeti ételek között a kenyér recepteket megtalálod egy kicsit lejjebb.

A kenyér évezredek óta az egyik legalapvetőbb táplálékunk. Az utóbbi időben egyszerre ismerhettük meg a világ minden országának kenyerét, mint pl. a pitát, a focacciát, a német barna kenyeret vagy a francia baguette-et, hogy csak a legismertebbeket említsem.

Ugyanakkor szintén az utóbb évtizedekben eltávolodtunk a kenyértől. A mai rohanó világban egyáltalán nem divat már otthon kenyeret sütni. Miért is tennénk, ha egyszerűen megvehetjük a péknél. De sokak számára a kenyérsütés valamilyen otthon elérhetetlen, mítikus tevékenységgé vált. Tény, hogy sok jófajta kenyeret csak több napi kelesztés után és kemencében lehet igazán jóra megsütni.

De nagyon sok olyan hagyományos kenyér recept létezik a világban, amik egyszerűen, fél óránál kevesebb munkával és pár óra kelesztéssel elkészíthetők. Nézz szét a kenyér receptek között, válogass a különböző nemzeti kenyerekből. Próbáld ki amelyik tetszik, és mondd el a véleményed a hozzászólások között!

Nemzeti kenyér receptek

Knédli

Knédli

Eredeti cseh knédli recept most otthon is könnyen elkészíthető! Finom cseh és szlovák knédli recept képekkel, pontos mennyiségekkel.

Hamburger zsemle

Hamburger zsemle

Tökéletes és mégis nagyon egyszerű hamburger zsemle recept képekkel és pontos mennyiségekkel! Készíts igazi hamburger zsömlét otthon gyorsan!

Bagel

Bagel

Nem minden bagel bagel! Először vízben meg kell főzni, csak utána sütni, akkor lesz az igazi! New York bagel recept képekkel és pontos mennyiségekkel, így kell otthon elkészíteni.

Rozskenyér dagasztás nélkül

Rozskenyér dagasztás nélkül

A dagasztás nélkül készíthető rozskenyér szó szerint 10 perc alatt összerakható. Egészséges, tökéletes házi kenyér – pillanatok alatt.

Dagasztás nélküli kenyér fehér liszből

Dagasztás nélküli kenyér

A dagasztás nélküli kenyeret szó szerint 10 perc összerakni, és másnap reggel illatos, ropogós kenyeret ehetsz. Ez az alaprecept bármilyen liszttel elkészíthető!

Naan kenyér

Naan kenyér

A naan kenyér az indiai konyha számos kenyérfélesége közül a legismertebb és talán a legfinomabb. Felejthetetlen élmény az isteni, szószos indiai ételek, curryk mellé. Naan kenyér recept egyszerűen, otthon.

Pita

Pita

A pita az egyik legismertebb török-arab eredetű kenyér. A pita recept meglepően egyszerű, ez a finom lapos kenyér másfél óra alatt házilag is elkészíthető.

Focaccia

Focaccia

A focaccia egy hagyományos olasz kenyér, amit talán már évszázadok óta ugyanígy készítenek a mammák. A focaccia recept meglepően egyszerű, gyorsan és könnyen kész van a házi készítésű olasz kenyér.

Recept keresés