Norvég halak: Flying Culinary Circus az Aria Hotel High Note SkyBar étteremben

Szerző: Vegyes
Füstölt norvég lazac - Michael Valborgland. Fotó: Norvég Nagykövetség

A Norvég Nagykövetség rendezésében egy különleges vacsorának adott helyt a Bocuse d’Or döntőjének előestéjén a gyönyörű budapesti Aria Hotel High Note Skybar étterme.

A vacsora keretében a világhírű Flying Culinary Circus neves séfekből álló csapata Ferencz Gáborral, a High Note SkyBar Michelin Guide által ajánlott séfjével kiegészülve prezentálta a legjobb norvég lazacokat elképesztő minőségben.

A norvég lazac

Nem csak maga a helyszín (lásd lejjebb) nyújtott egyedi élményt, de a mesterek keze alól kikerült tökéletes norvég lazac olyan ízélményekben részesített minket, amit személyesen bevallom, életem legjobb lazac ételeként értékeltem.

A Michael Valborgland séf által készített lazac 50 fokon, sütőben sült, amíg a maghőmérséklete el nem érte a 48 fokot. A lazac így teljesen átsült, de egyáltalán nem száradt ki. Olyan csodálatos élményt nyújtott, mintha friss halat enne az ember. Michael a helyszínen, a szemünk előtt füstölte a kenyérmorzsába és fűszerekbe forgatott lazactekercseket, melyeket uborkával, almával, édesköménnyel és retekkel tálalt.

Csak ajánlani tudom mindenkinek a norvég halakat. Ha szereted a tengeri halat, a lazacot, akkor tényleg olyan élményben lesz részed, amilyet nem szoktál meg mindennap! A friss norvég lazac Magyarországon többek között a Metro üzleteiben vagy Budaörsön a The Fishmonger halpiacon szerezhető be.

Az Aria Hotel High Note SkyBar étterme

Különleges élmény, különleges látvány Budapest belvárosában ez a csodálatos szálloda, melynek szó szerint a tetején rendezték be a High Note SkyBart. Közvetlenül a Bazilika szomszédságában teljes kilátásod lehet az egész városra. Eléd tárulnak csakúgy a Vár és a budai hegyek, mint a pesti belváros legszebb épületei, és háztetőinek kavalkádja.


Füstölt norvég lazac - Michael Valborgland. Fotó: Norvég Nagykövetség

Fotó: Norvég Nagykövetség és Szilágyi Balázs. Videó: Szilágyi Balázs

Nincs hozzászólás


Recept keresés