Lidl hamburger húspogácsa teszt

Szerző: Vegyes
Lidl hamburger húspogácsa salátával és rókagombával

Az, hogy kinek milyen a tökéletes hamburger húspogácsa, talán nem is kicsit ízlés kérdése. Habár az ínyencek esküsznek a 100%-os marhahúsra, itt a honlapon a mai napig a tojással, zsemlemorzsával és fűszerekkel ízesített hamburger húspogácsa verzió évek óta a sokkal keresettebb.

Tehát nem egyszerű feladat bármilyen bolti, előre csomagolt termékről véleményt mondani. Viszont a Lidl hamburger húspogácsáit megkóstoltuk, és nyugodtan merem vállalni, hogy ízlésedtől függetlenül tudsz majd olyat találni, ami neked szimpatikus.

És habár az igazán profik maguk darálják a húst, azért jegyezzük meg, hogy erre talán senkinek sincs minden alkalommal ideje. Ezek az előre csomagolt húspogácsák viszont tökéletes, pár perc alatt elkészíthető megoldást kínálnak ünnepekre, hétvégékre, de akár egy egyszerű hétköznapi vacsorára is.

Lidl hamburger húspogácsa sütése

Egy gyors megjegyzés még a konkrét teszt előtt. Ez nem reklám, a Lidl hamburger húspogácsákat saját pénzből finanszíroztuk, a céggel nem állunk kapcsolatban. Hogy mégis miért a Lidl? A cikk írásakor nem ismerek másik magyar élelmiszerláncot, ami ilyen nagy választékban kínál ilyen jó minőségű, valódi hamburger húspogácsákat.

Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy mind a 4 itt leírt hamburger húspogácsa gyakorlatilag 100% marhahúsból készült. Ez nálam alap is, gyakorlatilag a mindenféle adalékanyaggal sűrített szörnyűségek számomra egy tesztbe sem kerülhetnek bele. Tehát alapból nagyon pozitív és jó minőségű kínálatból tudunk választani, nézzük, hogy melyik a legjobb!

A legfinomabb Lidl hamburger húspogácsák

Lelövöm a poént, és kezdem a két legjobbal. Megmondom őszintén, ha rám hallgatsz, akkor csak ezeket kóstolod meg.

Mindkettő a Faluvégi hús terméke, és mindkettő fűvel etetett marhából készül, hormonmentes, antibiotikummentes, GMO mentes. Ez pedig már önmagában is nagyon pozitív mind az ízek, mind a termékek egészségességét illetően.

Mindkét termék két darab, 12,5 dkg-os hamburger húspogácsát tartalmaz, ami ideális méret házi hamburgerhez. A termékek előhűtöttek és vákuumfóliázottak, tehát gyakorlatilag szinte friss húsból tudsz otthon hamburgert készíteni.

Normál hamburger húspogácsa

Ez a Lidl Faluvégi hamburger húspogácsa kínálatából a zöld színű, és azt kell hogy mondjam, hogy tökéletes kompromisszum, mégpedig a kompromisszum szó bármilyen negatív lecsengése nélkül.

Lidl faluvégi hamburger húspogácsa csomagolás

Finom prémium marhahús íz, nagyon jó minőségű hús, tökéletesen süthető és egyben maradó húspogácsa, megfizethető ár. Gyakorlatilag bármilyen hamburgerbe és bármilyen ízléshez tökéletes.

A marhahús íze domináns, de nem erőteljes. Nem kell mócsingokkal, nagyobb darabokkal küzdeni, de nincs is agyondarálva a hús, mint nagyon sok előkészített termékben. Talán íz és rághatóság szempontjából is a leginkább középútnak mondható, véleményem szerint a legtöbben éppen ezt várják el egy házi hamburger hústól.

Lidl Faluvégi hamburger húspogácsa

Wagyu hamburger húspogácsa

A wagyu marha egy fogalom, és ez a prémium hamburger húspogácsa árában is látszik, ami általában 35%-kal magasabb a zöld változaténál. Mellesleg ez a piros címkés Faluvégi a Lidl kínálatában.

Lidl Faluvégi wagyu hamburger húspogácsa csomagolás

Íze sokkal erőteljesebb, mint a zöld csomagolásúé. Nem csak intenzív marhahús íz jön át minden falatban, de közvetlenül sütés után – talán magas zsírtartalmának köszönhetően – egyfajta libamájas, nagyon telített ízt is érez az ember. Mindenesetre ez a húspogácsa egy kifejezett umami-bomba.

És nem csak az íze erőteljesebb, de rágni is intenzívebben kell. Ez nem a hús vagy a húspogácsa minősége miatt, hanem éppen ellenkezőleg, a jellegéből adódik. Eleve a fűvel etetett marha húsa kissé rágósabb, másrészt itt a wagyu fajta valamiért jobban megdolgoztatja a rágóizmokat. Ez egyáltalán nem probléma, ha az ember elfogadja, hogy a hamburger nem csak feltétlenül agyondarált, pár falatban megehető gyorsétel formájában létezik.

Sütéskor kevésbé marad egyben, mint a zöld változat, de ettől függetlenül nagyon jól kezelhető.

Mindenképpen javasolt kipróbálni ínyenceknek, de talán az átlagízlésnek – és valljuk be, az átlagpénztárcának – egy kicsit túl sok lehet.

Lidl hamburger húspogácsa salátával és rókagombával

A kevésbé finom termékek

Grill & Fun hamburger húspogácsa

Lidl Grill & Fun hamburger húspogácsa csomagolás

A Grill & Fun előhűtött hamburger húspogácsa számomra csalódás. Ez természetesen jóval olcsóbb, mint a fent említett termékek, de nekem itt már túl sok lenne a kompromisszum a minőséget illetően, úgyhogy a próbán túl nem fogom ezt vásárolni.

Egyrészt egy kicsit túl vastag, bár ez részben ízlés kérdése. Viszont sütés közben nálam egyáltalán nem maradt egyben, és ez a vastagsággal együtt egy széteső, nehezen süthető hamburger húspogácsát eredményez.

Lidl Grill & Fun hamburger húspogácsa sütése

A fogyasztása során rengeteg nehezen rágható, porcos darabbal találkoztunk. Ilyenkor gondolkozik el az ember azon, hogy a bolti húspogácsa valószínűleg tényleg gyakran nem abból a minőségű húsból készül, amit otthon beledarálnánk a hamburgerünkbe.

Szóval ez amolyan nagyon átlagos vagy az alatti élmény, ha nincs más elmegy, de százszor inkább javaslom akár bolti darált marhából otthon megformázni a húspogácsákat.

Mcennedy fagyasztott hamburger húspogácsa

Sokáig ez volt az egyetlen, nagyjából 100% marhahúst tartalmazó hamburger húspogácsa termék a Lidlben, korábban külön is írtam róla a fagyasztott hamburger húspogácsák kapcsán.

Lidl Mcennedy hamburger húspogácsa doboz

Az első két versenyzőt – értsd: Faluvégi hamburgerek – figyelembe véve ma már kevésbé vonzó, de még mindig jó opció lehet, ha esetleg nem kapható a friss változat.

Talán a legnagyobb előnye, hogy kifejezetten vékonyak a húspogácsák. Na persze ezt nem mindenki szereti – különösen az ínyenceknek lehet ez inkább egy ellenjavallat -, de többgyerekes apukaként mondhatom, hogy sokszor az ilyen, „Mekis”-re hasonlító húspogácsákkal lehet csak a kisebbek szívéhez és hasához közelebb férkőzni.

A pogácsák lényegesen kisebbek, a Faluvégi fele, azaz 62,5 g egy darab. A termék eleve gyorsfagyasztott, aminek köszönhetően viszont a minőségét a mélyhűtőben változatlan formában akár hónapokig is tartja.

Fagyasztott hamburger húspogácsa sütése

Címkék

Nincs hozzászólás


Recept keresés