Új séf és étlap a Központ Bisztróban

Szerző: Vegyes
Központ Bisztró pankó rántott karaj

Megújult téli étlap, és Puch Dániel személyében új séf várja a vendégeket Újpest központjában, a méltán népszerű Központ Bisztróban.

Volt szerencsénk kipróbálni Újpest egyik legfelkapottabb éttermének, a Központ Bisztrónak a mindig vendégmarasztaló, 2017. téli étlapját egy kis céges találkozó keretében. Mi az eddigi legsikeresebeb hónapunkat ünnepeltük, a körítést – vagyis az ételeket – pedig a Központ Bisztró szállította. Rövid élmény- és étlapbeszámoló, benne a tökéletes kedvenccel!

A Központ Bisztróban nem először jártunk, már ezeken az oldalakon is írtam róluk, és továbbra is tartom, hogy bárkinek szívesen ajánlom az Újpest Központ metróvégállomástól szó szerint néhány lépésnyire található bisztrót, éttermet.

Központ Bisztró 2017. téli étlap

Maga a bisztró szó peresze sok más konyhai kifejezéshez hasonlóan egészen elképesztő változásokon ment keresztül az elmúlt években. Ami talán megmaradt az eredeti, francia jelentésből, az valamiféle egyszerűség – ami a Központ Bisztró esetében az ételválasztékon érhető tetten.

4-5-féle leves, előétel, főétel és desszert, illetve a klasszikus Központ burgerek, nem pedig a több száz ételt felsorakoztató étlap az, amire az ide betérőnek számítania kell. De nincs is többre szükség. Az évszakonkét változó étlap tökéletes változatosságot és kellemes ízeket szolgáltat mindenki számára, aki Újpesten költene el egy baráti vagy akár üzleti ebédet vagy vacsorát.

Tapas tál – vegyes előétel

Az előételként felszolgált tapas tál igazi őszi-téli ízekkel nyert meg minket. Talán a legfinomabb a szarvas szalámi volt mind közül, és aki szereti az olajbogyó erőteljes ízét, annak a tapenád is nagy kedvence lesz.

Központ Bisztró tapas tál

Füstös burger

Whiskys – Guinness-es öntettel és füstölt sajttal felszolgált hamburger, igazi vastag marhahúspogácsából, nyami. Kell ennél többet mondani?

Központ Bisztró füstös burger

Pankó morzsában sült pálcás karaj burgonyapürével

A zöld dinnye chutney-val és rozmaringos mustárral felszolgált rántott karaj valami mennyei! Tökéletesen ropogós, japán panko morzsából készült panír, és benne szó szerint szétolvadó, puha hús! Amennyire egyszerű étel maga a rántott karaj, annyira tudom ezt a kompozíciót még a legnagyobb különlegességek kedvelőinek is javasolni!

Központ Bisztró pankó rántott karaj

Központ zserbó – az igazi kedvenc

Ha van ezen az étlapon olyan étel, amiért kérdés nélkül visszamennék, hát ez az. Nem egy hagyományos zserbóról van szó, ez a költemény fügelekvárral és pisztáciával készül. Alapból tojáslikőrös krémmel szolgálják fel, de mivel én ha lehet nem fogyasztok alkoholt, ezért lekvárral kaptam. Ez a süti mindannyiunk közös kedvence lett, ha itt jársz mindenképpen probáld ki!

Központ Bisztró zserbó

Forró almás pite (pohárdesszert)

A hagyományos desszertek újraértelmezésének korát éljük, és az újraértelmezés egyik formája a pohárban való felszolgálás. Így készült ez az almás pite, ami nagyon finom volt, de valahogy mégsem állt össze olyan egésszé, mint a zserbó.

Központ Bisztró almás pite pohárdesszert

Ha Újapesten jársz, vagy ha csak szeretnél egy kicsit kiszakadni a megszokott belvárosi környezetből, akkor ajánlom a Központ Bisztrót! A 2017. téli étlap pedig a leghidegebb, legzordabb napokon is melegséggel fog elárasztni.

Címkék

Nincs hozzászólás


Recept keresés