Központ Bisztró teszt: vonzó trendi étterem Újpesten

Szerző: Vegyes
Központ Bisztró - enteriőr

A Központ Bisztró egy trendi, nagyon élvezhető beülős hely és étterem az Újpest Központ metrómegállótól pár másodpercnyi sétára.

A neve is innen – Központ -, és bevallom én már nem kezdek el azon lovagolni, hogy na de Újpesten…?! Engem is meglepett, amikor meghívást kaptam, és először megnéztem a térképen, hogy hová kell mennem. De ezt a meglepettséget annyi honlapon leírták már a Központ Bisztróval és Újpesttel kapcsolatban, hogy én nem is ragoznám tovább.

Központ Bisztró Újpesten

Igen, Újpesten található, és ez több szempontból is pozitív. Egyrészt ha az ember utánaszámol, akkor Újpest, Újpalota és a környék legalább akkora lakosságot tudhat magáénak, mint bármelyik nagyobb magyar vidéki város. Akkor pedig miért ne járna ide is legalább 1-2 színvonalas hely?

Másrészt jó hír ez a beülős gasztronómiát illetően, hogy nem csak a kiemelt budapesti helyeken lehet fejlődéssel, változatossággal találkozni, és ráadásul az újpesti elhelyezkedés eleve kizárja azt a fajta rongyrázós, nem is a valóságnak szóló éttermi divatot, amiről például a Gasztrosznobbia címnű cikkemben írtam.

Központ Bisztró: A hangulat és a választék

Mert sznobizmusról egyáltalán nincs szó. És ezt tessék nem rossz értelemben venni, nagyon is színvonalas helyről van szó, mind a hangulatot-berendezést, mind az ételeket illetően. Egyszerűen csak az embernek megmarad az az érzése, hogy a hely neki szól.

Központ Bisztró karácsonyi dísz

Az alkalmazottak festik a díszeket – tökéletes karácsony előtti hangulat az ablakban

Ami a választékot illeti, a Központ tökéletesen megfelel akár reggelizőhelynek, akár egy beülős kávézónak, akár teljes értékű kínálattal vacsorára vagy ebédre.

Az ételek terén a Központ Bisztróban szezonális, folyamatosan megújuló menüvel dolgoznak. Vagyis évszakonként, kicsit az adott klímának megfelelő kínálattal találkozhatunk – és ha valamiről lemaradtunk mondjuk idén télen, az már egyáltalán nem biztos, hogy megjelenik jövőre!

Az általunk kóstolt ételek

Sütőtökkrémleves pármai sonka chipsszel

Nagyon ízletes, szívet és gyomrot melengető ez a sütőtök krémleves. A sütőtök édességét zseniálisan ellensúlyozza a ropogós pármai sonka.

Központ Bisztró sütőtök krémleves

Seafood chowder (Tejszines tenger gyümölcsei leves)

Talán ez az étel nyerte el legekevésbé az én tetszésemet. De ez lehet az én hibám: Magyarországon nem annyira érdemes tengeri herkenytűket rendelni. Én megmondom őszintén, az általam nagyon szeretett New England Clam Chowdert vártam, és ehhez képest igen meglepő volt az enyhén füstölt íz a levesben. Mindenesetre szó sincs arról, hogy nem jó, a hideg téli estén felmelegedni igazán segített.

Központ Bisztró seafood chowder

KACSAMÁJAS burger

Na erről csak annyit, hogy most amikor a cikket írom és nézem a képet, amit készítettem, konkrétan fel kell állnom és ennem valamit, annyira megjött az étvágyam. Nagyon finom! Mindenképpen káposztasalátával rendeld, és a házi burgonya chips is nagyon jó hozzá!

Központ Bisztró kacsamájas burger

Csirkemell steak kéksajtos-diós papardellével, ruccolával

Nagyon finom ízek, szép „bisztrós” tálalás. Talán a szósz lehetett volna egy kicsit több az ételen.

Központ Bisztró csirkemell steak

Csoki felfújt eperrel és mályvacukorra

Aki szereti a csokit, annak a felfújtat mindig meg kell kóstolnia, ha van az étlapon. Aki meg nagyon szereti, annak meg nagyon meg kell kóstolnia! Ez a hihetetlenül csokoládés felfújt nem fog csalódást okozni! Legfeljebb abból a szempontból, hogy nem bírod megenni majd – igazából két embernek is elég az adag egy étkezés után, amit a Központ Bisztróban felszolgálnak!

Központ Bisztró csokifelfújt

Sajttorta szezámos, sós karamellel

Tökéletes befejezése egy nagyon finom vacsorának. A sajttorta örök kedvenc – és itt jól van elkészítve. A sós karamelltől pedig nem lesz rongyrázós, de éppen elég kontrasztot ad ahhoz, hogy elégedetten mehessünk haza.

Központ Bisztró sajttorta

Mayer házi szörpök

Tudom még javasolni a házi készítésű Mayer szörpöket. Mi télen voltunk, ráadásul tényleg egy igazán hideg, havas estén. Így kifejezetten jól esett ez a forró vízzel készített, gyömbéres szörp.

Központ Bisztró forró gyömbéres szörp

Képek a Központ Bisztróról

Végezetül néhány hivatalos kép a Központ Bisztróról:

Központ Bisztró - enteriőr
Központ Bisztró hangulat 1
Központ Bisztró hangulat 2

Címkék

Nincs hozzászólás


Recept keresés