Kacsamáj fagyasztása

Szerző: Hasznos tanácsok
Hízott kacsamáj fagyasztása 2

Fagyasztható-e a kacsamáj? Itt most kifejezetten a hízott kacsamájról beszélek, amiből bizony jó eséllyel marad több, mint amire szükség van. A jó hír az, hogy igen. Nézzük, hogyan működik a kacsamáj fagyasztása.

Az ok persze egyszerű. Egy hízott kacsamáj általában fél és egy kg között mozog, míg egy szelet nagyjából 3 és 5 dkg. Tehát ha szeletben sütjük a kacsamájat, akkor még egy kisebből is 10-14 szeletet tudunk vágni. Ha csak pár főre készítjük, akkor biztosan maradni fog.

De nem kell aggódni, ez nem lehet az oka, hogy néha ne kóstold meg ezt a nagyon finom, bár tény, hogy nagyon drága ételt. Nyugodtan vegyél megy egy májat, használd fel belőle amire szükség van, és fagyaszd le a maradékot.

Hízott kacsamáj fagyasztása

A hízott kacsamáj fagyasztása, majd kiolvasztása és felhasználása nagyon egyszerű. A mélyhűtőben néhány hónapig eltartható.

  1. A fagyasztásra szánt hízott kacsamájat csomagold műanyag fóliába, vagy tedd dobozba.
  2. Hízott kacsamáj fagyasztása 1

  3. A májat tedd a mélyhűtőbe. Ebben a formában néhány hónapig eltartható.
  4. Hízott kacsamáj fagyasztása 2

  5. Felhasználás előtt 6 órával vedd ki a mélyhűtőből, és tedd egy tányéron vagy tálcán a konyhapultra, hogy kiolvadjon.
  6. Hízott kacsamáj fagyasztása 3

  7. Ezután úgy tudod felhasználni, mint a friss hízott kacsamájat.
  8. Hízott kacsamáj fagyasztása 4

Hasznos tanácsok

A friss hízott kacsamájból vágj le annyit, amennyit azonnal felhasználsz, és a maradékot minél hamarabb fagyaszd le a fent leírt módon. Az azonnali felhasználásra szánt darab ettől még néhány napig a hűtőben eltartható.

Ha tudod, hogy kb. mekkora adagokban fogod a jövőben felhasználni a májat, akkor fagyasztás előtt vágd akkora részekre, és külön-külön csomagolva fagyaszd le. Így mindig csak annyit kell kivenni a mélyhűtőből, amennyire szükséged van.

Nincs hozzászólás


Recept keresés