Hízott kacsamáj sütése

Szerző: Alapreceptek
Hízott kacsamájszeletek sütése serpenyőben

Magyar neve:

Hízott kacsamáj sütése

Előkészítési idő:

Pihentetés / kelesztés:

          00 perc

Főzési / sütési idő:

Összesen:

Hízott kacsamáj sütése hozzávalók:

 • 2 szelet hízott kacsamáj (kb. 6-10 dkg)
 • 1 tk. kacsazsír

A hízott kacsamáj egy igazi ínyenc különlegesség, ráadásul kifejezetten drága alapanyag. És mint ilyen, fontos, hogy tényleg tökéletesre sikerüljön.

A hízott kacsamáj sütése egyébként egyáltalán nem bonyolult. Tulajdonképpen egyetlen titka van: gyorsan kell sütni, lényegében nagy lángon pirítani. A hízott kacsamáj ugyanis nagyrészt zsír. Ezért ha lassan sütöd, akkor gyakorlatilag szétolvad a serpenyőben, és semmi sem marad belőle.

A szeletekben sütött máj akár főfogásként is tálalható (lásd a tippeket lejjebb), de nagyon jó kiegészítője lehet rengeteg húsos ételnek is. Bármibe jó, amibe hízott libamájat tennél, például a klasszikus Mekis libamájas hamburger otthon elkészíthető változatába.

Hízott kacsamáj sütése serpenyőben

 1. Első lépésben vágd ízlés szerinti, kb. 6-10 mm-es szeletekre a hízott kacsamájat.
 2. Hízott kacsamáj szeletelése

 3. Forrósíts fel egy serpenyőt nagy lángon. Add hozzá a zsírt, és vedd a lángot közepes és nagy közé.
 4. A kacsamájat a legjobb természetesen kacsazsírban sütni. De ha ez nincs otthon, akkor konyhatechnikai szempontból másfajta zsír vagy akár olaj is megfelel.

  Kacsamáj sütése 1

 5. Tedd a kacsamájszeleteket a serpenyőbe. 25 másodpercig süsd közepes-nagy láng között egyik oldalukon, majd fordítsd meg a szeleteket.
 6. Kacsamáj sütése 2

 7. 25 másodpercig süsd a másik oldalukon is. Vedd ki a serpenyőből, sózd és borsozd ízlés szerint, és tálald azonnal.
 8. Kacsamáj sütése 3

 9. A kisült zsírját tedd el, tökéletes kenyérre vagy akár alapanyagként is. Ha több adagban sütöd, akkor mosd el a serpenyőt az egyes sütések között.

Sült kacsamáj tálalása

A hízott, sült kacsamáj sokféleképpen tálalható.

Egyrészt akár önmagában is nagyon finom, bár inkább előételként és mindenképpen valamilyen kiegészítő körettel javaslom. Itt a köret nem a hagyományos köretet, inkább valamilyen édes kiegészítő ízt jelent. Ilyen lehet a hagymalekvár, a fügelekvár, a sült alma.

Sült hízott kacsamájszeletek

Ebben a formában nagyon jól megy pirítóssal, de akár egy szelet friss vagy pirított kaláccsal is.

Ezen kívül a sült kacsamáj tökéletes, luxus kiegészítője lehet sokféle húsételnek. Erre a legjobb példa a hamburger. Szinte bármilyen hamburgerbe beletehető a húsra 1-2 szelet sült kacsamáj, és máris egy új recept lesz belőle.

Kacsamájas hamburger

Vagy extra receptként nézd meg a híres Mekis Goosey Gusztáv alapján készített otthoni hamburger receptet, amiben a libamáj helyett kacsamájat is használhatsz.

Ezen kívül bármilyen receptben, ami hízott libamájat ír, a libamáj helyettesíthető hízott kacsamájjal is.

Jó étvágyat!

Hozzávalók

Címkék

Nincs hozzászólás


Recept keresés