Pestos spagetti

Szerző: Olasz receptekReceptek

Magyar neve:

Spagetti pestóval

Eredeti neve:

Spaghetti al pesto genovese

Származás:

Olaszroszág, Genova

Hány adag?

3 személyre

Előkészítési idő:

Pihentetés / kelesztés:

          00 perc

Főzési / sütési idő:

Összesen:

Spagetti pestóval hozzávalók:

  • 300 g spagetti tészta
  • 190 g pesto genovese
  • Csipet só
  • Kevés olívaolaj
  • Parmezán sajt

Ha van egyszerű de finom olasz tésztaétel, akkor a pestos spagetti az. A pestót házilag is elkészítheted, de szerintem teljesen megteszi bármelyik jobbféle, boltban kapható fajta. Tény, hogy a házilag készített sokkal és sokkal finomabb, de egy gyors vacsorára nem kell elszállni. Én személy szerint az üvegesek közül a Barilla pestót és az Aldi pestóját is szeretem. Ez utóbbi a legolcsóbb, általam eddig talált, jó minőségű megoldás.

Pestóból nagyon sokféle van. A nem olaszok általában a zöld színű, genovai pestót értik alatta, ez a recept is azzal készült. De bármilyen házi vagy bolti verziót használhatsz helyette, ízlés szerint.

Pestos spagetti elkészítése

  1. A sót tedd a vízbe, és főzd meg a tésztát úgy, ahogy a dobozára írva van. Néhány tippet a tészta főzéséről a linkre kattintva olvashatsz.
  2. Amikor megfőtt, szűrd le és önts rá egy kis olajat, aztán hagyd fedő alatt a saját gőzében még egy kicsit puhulni. Fontos, hogy a főzővizéből is maradjon rajta, mert különben nagyon száraz és tapadós lesz.
  3. 2-3 perc pihenés után öntsd rá a pestót és keverd össze, hogy az összes tésztát bevonja a zöld szósz. Én most kb. 300 g tésztát főztem meg, ez van a képen is. Ez két nagyétkű felnőttnek vagy három kevésbé éhesnek elég. Ennyi tésztához egy 190 g-os kis üveg pestót (amit a képen látsz) adtam, ennél nem kell több.
  4. Ha kész, tálald. Még csak tálba sem szükséges rakni, mi is egyenesen a lábasból szoktuk szedni, de hát azt a képet mégsem tenném föl egy blogba. A tányérban reszelj egy kis Parmezánt a tetejére.

Amennyire egyszerű, a pestos spagetti annyira finom. Ne hidd el, próbáld ki!

Hozzávalók

Címkék

Nincs hozzászólás


Recept keresés