Jegeskávé mandulatejjel és tejszínnel

Szerző: Receptek
Jegeskávé mandulatejjel

Magyar neve:

Jegeskávé mandulatejjel és tejszínnel

Hány adag?

1 személyre

Előkészítési idő:

Pihentetés / kelesztés:

          00 perc

Főzési / sütési idő:

          00 perc

Összesen:

Jegeskávé mandulatejjel és tejszínnel hozzávalók:

 • 1 dl natúr mandulatej
 • 1,5 tk. (12 g) barna cukor
 • 6 db jégkocka
 • 1 dl hosszú, filteres kávé
 • 0,5 dl habtejszín

Íme egy nagyon egyszerű, de mégis nagyon finom jegeskávé recept: mandulatejjel, barna cukorral és tejszínnel elkészítve.

Igen, a mandulatej ellenére ez nem egy diétás-paleo-vegán recept, van benne cukor is és tejszín is, és éppen ettől finom! Próbáld ki, hidd el, az ízek tökéletesen összeillenek, és hihetetlen hűs, frissítő nyári élményben lesz részed!

Jegeskávé recept mandulatejjel és tejszínnel

A jegeskávé elkészítésének lépéseiről külön fotókat nem készítettem, viszont a recept alatt egy videóban részletesen is láthatod.

 1. Ha igazán jeges élményt szeretnél, akkor kb. 10-20 percre tedd a poharat mélyhűtőbe, mielőtt elkezded a jegeskávét készíteni.
 2. Egy külön edényben keverj össze 1 dl natúr (cukrozatlan) mandulatejet és 1,5 tk. (12 g) barna cukrot, amíg a cukor elolvad.
 3. Ha nincs otthon barna cukrod ne aggódj, kristálycukorral vagy mézzel is finom lesz.

  A mandulatejhez én itt natúr, dobozos változatot használtam. Ha csak cukrozottat találsz, akkor kb. fele ennyi cukrot használj, persze ízlés szerint. De a linkre kattintva egy nagyon népszerű mandulatej receptemet találod, így otthon is elkészítheted.

 4. Tegyél a hideg pohárba 6 db jégkockát.
 5. Az én tapasztalatom szerint ehhez a mennyiséghez egy kb. 3,5 dl-es pohárra van szükség, és 6 db normál méretű jégkockával lesznek az ízek és a hőmérséklet tökéletes.

 6. Önts a jégre 1 dl hosszú kávét, amit lehetőleg filteres gépen főztél.
 7. Öntsd hozzá a cukros mandulatej keveréket.
 8. Öntsd fel óvatosan 0,5 dl habtejszínnel, hogy a szép rajzolata meglegyen.

Kell a jegeskávéba fagyi?

Tény, hogy Magyarországon ha kávézóban jegeskávét rendelsz, akkor azt manapság leginkább úgy készítik, hogy 1-2 gombóc vanília fagyira ráfőznek egy vagy két adag kávét, és ezt tejjel hígítják. De ez nem jelenti azt, hogy ez az egyetlen jegeskávé recept.

Ez a jegeskávé egy kicsit amerikai stílusú. Egyrészt a filteres kávé miatt már önmagában is (ott ez jelenti a kávét), másrészt ott a jeges kávé vagy a jeges tea sokkal inkább jelent egy natúr kávét vagy teát jégre öntve, mint mifelénk.

A fagyis verzió is nagyon finom, de itt konkrétan a jég biztosítja a jegességet, vagyis még hűsítőbb a végeredmény. A mandulatej-tejszín-cukor trió pedig legalább olyan ízélményt biztosít, mint a legjobb minőségű fagyi.

Egészségedre!

Jegeskávé mandulatejjel

Címkék

Nincs hozzászólás


Recept keresés