Az Émile étterem új arca – vasárnapi piknikek egy budai villa kertjében

Szerző: Vegyes
Émile étterem

Múlt héten lehetőségem volt részt venni az Émile étterem új koncepciójának, menüjének bemutatóján. Nagy meglepetésemre a Gerbeaud ház új étterme, az Émile, nem a belvárosban található, mint az Onyx és a Gerbeaud Cukrászda, hanem Pasaréten, méghozzá egy budai villa épületében.

Émile étterem

A Gerbeaud Ház két évvel ezelőtt nyitotta meg az éttermet. Most pedig, az étterem fennállásának második évfordulóján Niszkács Anna a tulajdonosi család képviseletében bejelentette, hogy koncepciót váltottak.

“Elérhetőbb, családiasabb étteremmé alakultunk. Barátságosabb, háziasabb konyhával, gyerek-birodalommal, és a vasárnapi Émile Piknikekkel szeretnénk a helyi lakók kedvelt szomszédjává válni. A minőség továbbra is nagyon magas, de mindezt kedvezőbb áron kínáljuk. A fine diningot a pesti oldalon folytatjuk.”

A villa kertje ezentúl hétvégenként – az angol village fête fesztiválok és az amerikai kerti grillezések mintájára -, a környék lakóinak kerti partijává alakul grill-sütéssel, pezsgővel, zenével, gyerekprogramokkal, ahova minden kertvárosi szomszédot várnak.

Az étterem már az első pillanatban megfogott, ahogy megláttam a hatalmas kertet, hát még mikor felmentünk az emeletre, és észrevettem a színes füles foteleket, és a mintás tapétát, mintha haza érkeztem volna. Az emeleti teremben farmeres és öltönyös is jól érezheti magát, mert amellett, hogy nagyon otthonos és laza, elegáns is egyszerre.

Émile étterem

A villa nagyon barátságos, és itt a gyerekek számára nem gyerek-sarkot alakítottak ki, hanem egy egész gyerekbirodalmat: a gyerekeké az egész alsó szint a látványkonyha mellett, színes székekkel és összefirkálható üvegfallal, ahol szabadon játszhatnak és nem kell aggódni, hogy játék közben mi lesz maszatos.

Émile étterem

Az új menüt Tóth Ágnes, a Gerbeaud Gasztronómia Executive Chefje alakította ki a budaiak igényei szerint, melyben a hangsúly az egészséges és házias ételeken van. Az Émile-ben biztos, hogy meg fogjuk találni gyerekkorunk ízeit, miközben a kortárs gasztronómia elvárásainak is megfelelnek a modern módszerekkel készült és kreatívan tálalt ételek.

Émile étterem

Kacsa káposztás rétessel


Émile étterem

Mini hamburger a’la Émile


Émile étterem

Zöldborsó krémleves sajtkrémes ropogóssal

A természetes, magyar hozzávalókból összeállított menü a Gerbeaud Ház Vas megyei, saját farmjáról érkező alapanyagok felhasználásával lett gazdagabb. László Tamás, a Gerbeaud Kreatív Cukrászvezetője mutatta be a ház sütemény-kínálatát és az Émile második születésnapjára készült, megújult Émile tortát: a vendégek egyik kedvence egy vaníliás financier tésztán fekvő fehér húsú őszibarackos töltelék, kakaóbab-ropogóssal, gránátalma zselével és mandula marcipán-fehércsokoládé mousse-szal.

Émile étterem

A Pastry Chef, aki saját, állandó csapatot épített fel az Émile cukrászatában, elmagyarázta, hogy a budai közönség fiatalabb, extravagánsabb, ízekben nyitottabb, így a klasszikus csokoládés Gerbeaud-világ mellé kreáltak gyümölcsös desszerteket, melyeknél a természetes összetevők és színek kapnak hangsúlyt.

Az Émile Piknikekről

Émile étterem

Az Émile Piknikeken gyakran találkozhatnak a vendégek művészekkel, ismert emberekkel. Május 28-án a gyereknapi Émile Pikniken McMenemy Márkkal, az Otthon a kertben tv-műsor és a Kert.tv vlog vezetőjével, a Daddy Cool – Vagányok és Apák című könyv szerzőjével találkozhatnak. A könyv olyan apukákról szól, akikről előbb jut eszünkbe a rock’n’roll vagy például az üzleti élet mint az apaság. Márkkal a gyerekek fűszernövényeket ültetnek majd az Émile kertjében. A június 11-i vasárnapi Émile Piknikre Szalóki Ági többszörös Fonogram-, Regionális Prima- és Liszt Ferenc-díjas előadóművész hozza el gyerekprogramját. A sokoldalú népdalénekesként ismertté vált művész szerint igényes, jó minőségű zenére van szükségük a gyerekeknek, ezért csatlakozott a családtagok közös, minőségi időtöltésének helyt adó Émile Piknik sorozathoz.

Több Émile Pikniken lesz gyerekcukrász program Zombori Zsuzsával (Gerbeaud Ház), valamint kisállat simogatás és kézműveskedés is.

Az Émile Piknikek programja (vasárnap 10 órától 15 óráig):

  • Május 7. – Anyák Napi Émile Piknik, ahol az anyukájukkal érkezők meglepetést kapnak
  • Május 14. Az Émile második születésnapi Piknik, ahol az új Émile torta is debütál a nagyközönség előtt
  • Május 28. Gyereknapi Émile Piknik, fűszernövény ültetés a kertben McMenemy Márkkal, Pop Cake-készítés és gyerek meditáció
  • Június 11. Émile Piknik Szalóki Ágival
  • Június 18: Apák napja
  • Június 25: Szent Iván Éji Piknik – délután 5-től grillezés a kertben

Címkék

Nincs hozzászólás


Recept keresés