Téli sütiruhába bújtak a fagylaltok a Damniczkiban

Szerző: Vegyes
Damniczki monodesszert 1

Az idén májusban megnyílt Damniczki Budapest cukrász manufaktúrában a nyár folyamán számtalan izgalmas fagylalttal hűthettük magunkat, ahogy arról a linken elérhető cikkemben be is számoltam. A több tucatnyi fagylaltkülönlegességnek azonban a hűvösebb őszi-téli napokra sem kell búcsút mondanunk.

Damniczki Fagylaltok téli köntösben

Damniczki monodesszert 2

A nyár múltával a fagylaltpultban és a cukrászda kínálatában is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a sütemények, monodesszertek (azaz az egyetlen adagra külön készített desszertek), amelyekben könnyedén felfedezhetők a nyár slágerízei. Damniczki Balázs idei őszi-téli kollekciójához az ihletet és az irányvonalat a nyár legkedveltebb ízei adták, ezeket formálta újra, álmodta meg desszertként is.

Damniczki Budapest téli kínálat

A 2014-es Ország Tortája – a Somlói revolúció -, a 2015-ös második helyezett Fűszeres málna, valamint az újraértelmezett Rákoczi túrós mellett a vendégeket olyan, már nevükben is ínycsiklandó finomságok várják, mint a monodesszetként újraéledő Tonkaramell, a külső megjelenésében is egyedülálló Szarvasgombás étcsokoládé, a Vörösboros málna, vagy a rendkívül addiktív Gyömbéres maláta, amelynek fagylalt változata 2016-ban az Év Fagylaltja versenyen ezüstérmet nyert.

Damniczki monodesszert 3

A tökéletes desszertélményhez hozzájárulnak még a Damniczkiban gondosan válogatott alapanyagokból készült kávés italok, amelyek rendkívül széles skálán mozognak. Megtalálható a kiváló olasz espresso, az újhullámos, világos pörkölésű, termőterület szelektált kávé, de a baristák a filteres kávé készítés világában is otthonosan mozognak.

Ezen kívül a választék részét képezik még a Damniczki Budapest baristái által kifejezetten a hideg napokra kifejlesztett forró limonádék, amelyek nem csak különlegesek, hanem kíméletes előállításuknak köszönhetően számtalan jótékony, egészségmegőrző hatással is bírnak.

További információ

Szilágyi Balázs a Damniczki Budapest cukrászdában

Címkék

Nincs hozzászólás


Recept keresés