Damniczki fagyizó nyílt Budapesten

Szerző: Vegyes
Damniczki fagylaltok: eper és mascarponés ribizli

2016 májusában nyílt Budapesten Székesfehérvár híres cukrászának, Damniczki Balázsnak a fagylaltozója. A Belvárosban, a Hercegprímás utcában található fagyizó mindenképpen megér egy próbát. És ha az ember kipróbálja, nagy valószínűséggel vissza is fog térni.

Nemrég jártunk itt a gyerekekkel, és már elsőre pozitív meglepetésben volt részem. Bevallom, nem tudtam mire számítsak, hiszen a több országos díj ellenére (lásd lejjebb) számomra ismeretlen volt a név, a Damniczki cukrászda honlapja pedig nem sokat árult el a lényegről, a fagylaltokról.

Szilagyi Balázs Damniczki fagyizó Budapest

Ez én vagyok, többek között pisztáciás fagyit eszem Bud Spencer halálának másnapján, tisztelet a mesternek is!

Az üzletbe belépéskor esett le először az állam: a hatalmas fagyis pultban nem kevesebb, mint 49-féle, ínycsiklandozóbbnál ínycsiklandozóbb fagyit találtunk, melyek nagyjából fele sorbet (szorbé), másik fele pedig tejes fagylalt.

Aztán második alkalommal a kóstolás során lepődtem meg, szintén nagyon pozitívan.

Nem véletlen az Év Fagylaltja díj elnyerése, tökéletesen megkomponáltak, csodálatosak a fagylaltok. Sokfélét kipróbáltam, az én személyes kedvencem a pisztácia (nem nagyon eszel ehhez hasonló, valódi pisztácia fagyit) és a tonkaramell (nevéből adódóan tonkabab ízesítésű karamell fagyalalt) volt. Az már csak hab a tortán, vagy a fagyin, hogy sajnos épp Bud Spencer halálának másnapján jártunk itt, így ez a nagy adag pisztácia fagyi egyben tisztelgés volt a mester előtt is.

Én szinte kizárólag a tejes fagyikat szeretem, de itt még a tej- és ezért laktózmentes szorbék is meggyőztek – bár szigorúan csak a tejesek után! Azok közül pedig a vörösboros málnát és a mascarponés ribizlit tudom feltétel nélkül ajánlani kipróbálásra!

Damniczki fagyi kínálat

49-féle fagylalt

Damniczki cukrász manufaktúra

Az 1992-ben alapított, székesfehérvári családi cukrászda vezetője Damniczki Balázs, aki több díjat is elnyert már fagylaltjaival és süteményeivel. 2016-ban a gyömbéres maláta fagyi ezüstérmes lett az Év Fagylaltja versenyen, a vörösboros málna pedig 2013-ban első. A Damniczki cukrász manufaktúra Somlói revolúció tortája a 2014-es Ország Tortája Versenyen, majd 2015-ben a Fűszeres málna második helyezést ért el.

Damniczki fagyizó Budapest

A budapesti üzlet (V., Hercegprímás u. 17., az Arany János utcai metrómegállótól egy saroknyira) nagyrészt fagyizó, bár egy kisebb pultnál a süteményeket is meg lehet itt kóstolni.

A fagylaltok termelői tejből, saját befőzésű gyümölcsökből készülnek. Igen, erre ott kétszer is visszakérdeztem, mert én magam is alig akarom elhinni a mai világunkban, hogy van még cukrász, aki saját maga válogatja vagy főzi be a gyümölcsöt a termékeihez. És mindez mindenféle adalékanyag, állományjavító, színezék, növényi zsiradék vagy mesterséges édesítőszer nélkül.

Címkék

Nincs hozzászólás


Recept keresés