Amerikai palacsinta sütése

Szerző: Hasznos tanácsok
Amerikai palacsinta sütése - első oldal

Az amerikai palacsinta sütése rendkívül egyszerű. Igazából sokkal egyszerűbb, mint a mi hagyományos palacsintánké. Árulnak ugyan amerikai palacsinta sütő serpenyőt, és természetesen akár az is használható. De ahogy látni fogod, maga a sütés akár kezdőként is menni fog még egy sima serpenyőben is.

Itt ebben a cikkben kifejezetten az amerikai palacsinta sütésének részleteiről írok. Amerikai palacsinta receptért kattints a linkre. Először nézzük a sütés lépéseit, alatta pedig sütési tippeket találsz.

AMerikai palacsinta áfonyával

Amerikai palacsinta áfonyával, juharsziruppal meglocsolva

Amerikai palacsinta sütése – lépések

 1. Forrósítsd fel alacsony-közepes lángon a serpenyőt.
 2. Enyhén olajozd ki a serpenyőt. A legegyszerűbb módszer beleönteni egy kevés olajat, átmozgatni, hogy mindenhol érje a felületét, és kiönteni egy tálkába a maradékot.
 3. Kanalazz egy merőknállal kb. fél dl-nyi adagokat a tésztából a serpenyőbe.
 4. Az első oldalán kb. 1,5 percig süsd. Akkor jó, amikor az alja halvány aranybarna, és a teteje éppenhogy átváltott folyósból szilráddá.
 5. Nyúlj alá a spatulával, és egy határozott mozdulattal fordítsd meg az amerikai palacsintát. A második oldala már nagyon gyorsan, általában fél perc alatt megsül.
 6. Amikor kész, a spatulával alányúlva vedd ki egy tányérra. Melegen, frissen tálald!

Sütési tippek

 • Az amerikai palacsinta sütéséhez használj nagy és tapadásmentes serpenyőt. Az amerikai palacsinta sütő serpenyő segíthet ugyanakkora méretű palacsintákat sütni, de más előnye nincs.
 • A palacsinták megfordításához egy spatulára lesz szükséged.
 • A pontos sütési hőfokot javasolt kikísérletezned a saját tűzhelyeden, de ez nagyon hamar menni fog. Közepes vagy egy kicsit alassonyabb láng a tökéletes. Ha túl forró, akkor megég, ha viszont nem elég meleg, akkor nem sül meg szépen, vagy csak nagyon lassan.
 • Mivel érdemes nagy serpenyőben sütni (így egyszerre több amerikai palacsinta is süthető), ezért nagyobb teljesítményű lángra tedd. Én általában a legnagyobb serpenyőben és a legnagyobb lángon sütöm, takarék és közepes között.
 • Az amerikai palacsinta mérete tőled függ, én általában 10-15 cm-es palacsintákat sütök. De lehet például a gyerekeknek kisebbeket, a felnőtteknek nagyobbakat sütni.
 • Nyugodtan süthetsz egyszerre annyit, amennyi belefér a serpenyőbe.
 • Amerikai palacsinta sütése

 • Amikor kiöntöd a tésztát a serpenyőbe, vagy amikor megfordítod, ne nyúlj utána a tésztához. Ne mozgasd, csak hagyd sülni.
 • A serpenyőt sem kell mozgatnod, mint a mi hagyományos palacsintánknál. A megfelelően sűrű amerikai palacsinta tészta magától szét fog terülni a kívánt formára és méretre.
 • Nem kell nagyon óvatosan bánni vele, de azért az amerikai palacsinta éppen attól olyan finom, hogy puha, levegős, a sütőportól fél-egy cm-esre megnőtt. Finom de határozott mozdulatokkal dolgozz, és csak alányúlva kezeld a spatulával. Ne mozgasd, ne lapogasd sütés közben.
 • Az első oldalán kb. 1,5 percig süsd. Akkor jó, amikor az alja halvány aranybarna, és a teteje éppenhogy átváltott folyósból szilráddá. Egy ideig érdemes alánézni egy spatulával, hogy lásd a színét, de amint belejössz a sütésbe, már a tetejéről is látni fogod, ha fordítható.
 • A második oldala már nagyon gyorsan, általában fél perc alatt megsül. Ilyenkor szintén a spatulával alányúlva vedd ki egy tányérra.

Ha követed ezeket a tippeket, akkor az amerikai palacsinta sütése gyerekjáték lesz akár kezdőként is, némi gyakorlás után. Sok sikert és jó étvágyat hozzá!

2 hozzászólás

 1. Szepesváriné Kati szerint:

  Kedves Balázs ! Mindíg nagy örömmel olvasom az autentikus receptjeidet, és mindig arra sarkallsz velük, hogy nyomban, vagy másnap már ki is próbáljam. Soha nem sülök fel velük, mivel remekül írod le őket és az előzetes beszámolóid is inspirál a kipróbálásukra. Így voltam az amerikai palacsintával is, nem győztem sütni a családnak. Én másfajta receptet ismertem, de a Tiéd magasan veri azt.
  Hálás köszönet minden sorodért !

  Üdvözlettel, Sz.-né Kati


Recept keresés