Amerikai palacsinta sütése

Szerző: Hasznos tanácsok
Amerikai palacsinta sütése - első oldal

Az amerikai palacsinta sütése rendkívül egyszerű. Igazából sokkal egyszerűbb, mint a mi hagyományos palacsintánké. Árulnak ugyan amerikai palacsinta sütő serpenyőt, és természetesen akár az is használható. De ahogy látni fogod, maga a sütés akár kezdőként is menni fog még egy sima serpenyőben is.

Itt ebben a cikkben kifejezetten az amerikai palacsinta sütésének részleteiről írok. Amerikai palacsinta receptért kattints a linkre. Először nézzük a sütés lépéseit, alatta pedig sütési tippeket találsz.

AMerikai palacsinta áfonyával

Amerikai palacsinta áfonyával, juharsziruppal meglocsolva

Amerikai palacsinta sütése – lépések

 1. Forrósítsd fel alacsony-közepes lángon a serpenyőt.
 2. Enyhén olajozd ki a serpenyőt. A legegyszerűbb módszer beleönteni egy kevés olajat, átmozgatni, hogy mindenhol érje a felületét, és kiönteni egy tálkába a maradékot.
 3. Kanalazz egy merőknállal kb. fél dl-nyi adagokat a tésztából a serpenyőbe.
 4. Az első oldalán kb. 1,5 percig süsd. Akkor jó, amikor az alja halvány aranybarna, és a teteje éppenhogy átváltott folyósból szilráddá.
 5. Nyúlj alá a spatulával, és egy határozott mozdulattal fordítsd meg az amerikai palacsintát. A második oldala már nagyon gyorsan, általában fél perc alatt megsül.
 6. Amikor kész, a spatulával alányúlva vedd ki egy tányérra. Melegen, frissen tálald!

Sütési tippek

 • Az amerikai palacsinta sütéséhez használj nagy és tapadásmentes serpenyőt. Az amerikai palacsinta sütő serpenyő segíthet ugyanakkora méretű palacsintákat sütni, de más előnye nincs.
 • A palacsinták megfordításához egy spatulára lesz szükséged.
 • A pontos sütési hőfokot javasolt kikísérletezned a saját tűzhelyeden, de ez nagyon hamar menni fog. Közepes vagy egy kicsit alassonyabb láng a tökéletes. Ha túl forró, akkor megég, ha viszont nem elég meleg, akkor nem sül meg szépen, vagy csak nagyon lassan.
 • Mivel érdemes nagy serpenyőben sütni (így egyszerre több amerikai palacsinta is süthető), ezért nagyobb teljesítményű lángra tedd. Én általában a legnagyobb serpenyőben és a legnagyobb lángon sütöm, takarék és közepes között.
 • Az amerikai palacsinta mérete tőled függ, én általában 10-15 cm-es palacsintákat sütök. De lehet például a gyerekeknek kisebbeket, a felnőtteknek nagyobbakat sütni.
 • Nyugodtan süthetsz egyszerre annyit, amennyi belefér a serpenyőbe.
 • Amerikai palacsinta sütése

 • Amikor kiöntöd a tésztát a serpenyőbe, vagy amikor megfordítod, ne nyúlj utána a tésztához. Ne mozgasd, csak hagyd sülni.
 • A serpenyőt sem kell mozgatnod, mint a mi hagyományos palacsintánknál. A megfelelően sűrű amerikai palacsinta tészta magától szét fog terülni a kívánt formára és méretre.
 • Nem kell nagyon óvatosan bánni vele, de azért az amerikai palacsinta éppen attól olyan finom, hogy puha, levegős, a sütőportól fél-egy cm-esre megnőtt. Finom de határozott mozdulatokkal dolgozz, és csak alányúlva kezeld a spatulával. Ne mozgasd, ne lapogasd sütés közben.
 • Az első oldalán kb. 1,5 percig süsd. Akkor jó, amikor az alja halvány aranybarna, és a teteje éppenhogy átváltott folyósból szilráddá. Egy ideig érdemes alánézni egy spatulával, hogy lásd a színét, de amint belejössz a sütésbe, már a tetejéről is látni fogod, ha fordítható.
 • A második oldala már nagyon gyorsan, általában fél perc alatt megsül. Ilyenkor szintén a spatulával alányúlva vedd ki egy tányérra.

Ha követed ezeket a tippeket, akkor az amerikai palacsinta sütése gyerekjáték lesz akár kezdőként is, némi gyakorlás után. Sok sikert és jó étvágyat hozzá!

Nincs hozzászólás


Recept keresés