Americano kávé

Szerző: Vegyes
Americano kávé

Magyar neve:

Americano kávé

Eredeti neve:

Americano

Származás:

Olaszország

Hány adag?

1 személyre

Előkészítési idő:

Pihentetés / kelesztés:

          00 perc

Főzési / sütési idő:

Összesen:

Americano kávé hozzávalók:

  • 2 adag eszpresszó kávé (50 ml)
  • 50 ml forró víz

Az americano az a kávéfajta, amit szinte biztos, hogy kóstoltál már, de szintén nagyon valószínű, hogy ezen a néven nem ismered. A magyarban „hosszú kávéként” ismert italcsoport egyik változata ez, ráadásul az egyik legfinomabb – bár ez természetesen ízlés kérdése.

Mégis szinte elenyésző még mindig azoknak a kávézóknak a száma Magyarországon, ahol ismerik vagy felszolgálják ezt az italt.

Otthon is nagyon egyszerű elkészíteni – feltéve, hogy van presszókávé-készítő géped. Ha szereted a kávét, a hosszú kávét, akkor mindenképpen próbáld ki az americanot is! Ráadásul a recept alatt megosztom veled, hogy hol találkozhatsz garantáltan americanoval itthon is.

Mi pontosan az americano kávé?

Americano kávé

A recept előtt tisztázzuk, hogy mi is pontosan az americano kávé. Mert ugyanis ahogy látni fogod, maga az elkészítés nagyon ízlésfüggő, és amint megérted, hogy miről is szól ez a kávéfajta, akkor gyakorlatilag azonnal, recept nélkül is képes leszel elkészíteni.

Az americano kávé gyakorlatilag forró vízzel hígított eszpresszó. Az erőssége ízlés kérdése, de a végeredmény nagyon hasonlít a filteres kávéhoz, habár a két kávéfajta íze különböző.

Americano kávé elkészítése (recept)

Az americano kávé elkészítése nagyon egyszerű. Tényleg csak eszpresszót hígítunk forró vízzel. Az arányok természetesen ízlés szerint kísérletezhetők, viszont a kávé jellegéből adódóan érdemes azonos mennyiségű presszókávéval és vízzel számolni, különösen otthon készített presszókávé esetén.

  1. Egy külön edényben forralj vizet.
  2. Főzd le egy nagyobb bögrébe vagy csészébe a dupla mennyiségű eszpresszót.
  3. Americano kávé készítése otthon

  4. Öntsd fel a kávét a forró vízzel.
  5. Americano kávé készítése otthon 2

Az americano elkészült, fogyaszd melegen és élvezd ki minden cseppjét!

Ahol garantáltan americano kávét kapsz

Szerencsére egyre nő azoknak a kávézóknak a száma, ahol konkrétan americano néven megtalálható az itallapon ez a kávéfajta.

De ahol egészen biztosan találkozhattál vele, ráadásul már évek vagy évtizedek óta, az konkrétan a McDonalds’ hosszú kávéja. Nem akarom a gyorsétteremláncot reklámozni, az ételeikkel nem is tudok teljes mértékben azonosulni, de azért azt be kell vallani, hogy a kávéjuk isteni.

Márpedig ha a Mekiben hosszú kávét rendelsz, akkor az konkrétan Americano. Vagyis az itt leírt módon készül, presszókávé forró vízzel felöntve.

Természetesen hogy ne legyek elfogult, szinte az összes nemzetközi gyorsétteremláncban ezt kapod hosszú kávé néven, de például a Starbucksban konkrétan americano is rendelhető. Hogy kinek hol mennyire finom, az természetesen ízlés kérdése.

Ahol még szintén nagyon finom americano kávét ihatsz Budapesten – szintén nem reklám, de gyakran járok ide -, az a Steamhouse kávézó a Batthyány téren. Ez a fotó is ott készült.

Americano kávé

Hozzávalók

Címkék

Nincs hozzászólás


Recept keresés