Wagyu marhaburger a Zingben!

Szerző: Vegyes
Zing wagyu burger

Magyarországon elsőként készít a világ egyik legzamatosabb marhahúsából, wagyúból hamburgereket a Zing új budapesti, Nádor utcai éttermében.

A japán wagyút (wagyu, ejtsd: vagjú) – melyről már a világ legdrágább hamburgerei című cikkemben is írtam – a marhahúsok Rolls Royce-ának is nevezik. Vajpuha, márványozott húsa, jellegzetes íze és frissessége igazi kuriózummá teszi a marhahúsok között.

Ahogy minden alapanyagot, a wagyuhúst is hazai tenyésztőtől szerzi be a Zing, és az új, Budapest Nádor utcai étteremben a limitált burgerek mellett steakeket is készítenek majd belőle.

Új Zing étterem a Nádor utcában

Új éttermet nyitott a Zing a Nádor utcában, és ebből az alkalomból egy rendkívül exkluzív ajánlattal is előrukkolt. A burgerezőkben a világ egyik legízletesebbnek tartott marhahúsából, wagyból is készítenek húspogácsákat. A limitált Wagyu Burgert 2017. januárig lehet megkóstolni. Emellett az Nádor utcában steakeket is készítenek majd, és külön vacsora menüvel is várják az ínyenceket.

Mindig fontos volt számunkra, hogy a hazai mezőgazdaság csúcstermékeit használjuk az ételek elkészítéséhez. A wagyu a legjobb minőségű hús, ami jelenleg kapható a magyar piacon, ezért semmiképp nem szerettük volna kihagyni a kínálatból” – mondta el Susánszky Ádám, a Zing Burger tulajdonosa és ügyvezetője.

Zing wagyu steak

A japán Wagyu marha

A japán wagyu marhákat eredetileg igavonó állatként tartották. A nagy megterhelés miatt az állatok extra zsírtartalékot növesztettek az izom közé, ezért a húsuk sajátosan márványozott, omlós és nagyon ízletes. A luxuséttermeknek szánt, eredetvédett wagyu marhákat Japánban állítólag halk zeneszó mellett szakéval masszírozzák, és a jobb étvágy érdekében sörrel itatják egészen 30 hónapos korukig.

A Wagyu marha hazáján kívül Ausztráliában és az Egyesült Államokban is népszerű, Európában viszont meglehetősen kicsi az állománya, és csak nagyon nehezen elérhető. Hazánkban Zichy Mihály és Nagygyőr Árpád foglalkozik a tenyésztésükkel. Ők ugyan szakéval nem masszírozzák az állatokat, de 30 hónapig speciálisan összeállított takarmánnyal etetik, és szabadhoz közeli tartásban nevelik őket Ófalu közelében.

Zing wagyu burger

Címkék

Nincs hozzászólás


Recept keresés