Új Karl fagyizó Dunaharasztiban

Szerző: Vegyes
Karl fagyizó Dunaharaszti

Karl Zsolt neve és a Karl cukrászda Dunaharasztiban már fogalom. Sőt, ahogy Zsolttal és párjával legutóbb ottjártunkkor beszélgettem, már a környékről is, sőt Budapestről is egyre többen járnak Magyarország egyik legjobb fagylaltozójába.

2017-ben pedig új fagylaltozójuk nyílt a város központjában. Az eredeti cukrászdával ellentétben itt a főszerep a fagyiké! Ottjártunkkor majdnem 30-féle fagylaltból tudtunk választani, köztük hagyományos és egészen különleges ízekből. De erről egy kicsit lejjebb.

A nemzetközi különdíjas fagylalt

Ottjártunkkor Karl Zsolt remekművével, az epres-málnás mascarpone fagyival Magyarország képviseletében harmadmagával kijutott a Carpigiani által szervezett Gelato World Tour 2017-es európai döntőjébe, Bolognába. E sorok írásakor a döntőt már megrendezték, és ez a fagylaltremek nemzetközi különdíjban részesült. Ezúton is gratlálok Zsoltnak!


Epres-málnás mascarpone fagyi

A díjnyertes epres-málnás mascarpone fagyi

A Karl fagyizó választéka

Hál’ istennek manapság egyre több helyen divat a fagylaltot természetes alapanyagokból készíteni. Vagyis például a Karl cukrászdában is biztos lehetsz benne, hogy nem porokból, adalékanyagokból, aromákból és színezékekből készül a fagylalt, hanen például az eper fagyiban valódi eper, a mangó fagyiban valódi mangó (püré) van.

Én nem vagyok nagyon lelkes a gyümölcsfagyikért, ezért elég kéretlen-kelletlen mondtam, hogy na jó, megkóstolom az epret és a mangót. Hát bevallom, az állam leesett! Tényleg mintha epret vagy mangót enne az ember, egyszerűen élmény. Mindenkinek tudom ajánlani – kipróbálásra még annak is, aki hozzám hasonlóan nem nagy barátja a gyümölcsfagyiknak.

Mindenképpen javaslom kipróbálni a kicsit teltebb ízek kedvelőinek a Karl fagyizó különlegességeit: az Anna Pavlova fagyit, az Eszterházyt, vagy az én személyes örök kedvencemet, a pisztáciát. Na és persze ne feledkezzünk el a díjnyertes epres-málnás mascarpone fagyiról sem!

Bevallom ezt látva én őszintén meglepődtem, hogy a fagyizó árai egyáltalán nem elszálltak. Sőt, gyakorlatilag ugyanazon az áron kaphatod meg például az európai különdíjas fagyit, mint egy forgalmasabb helyen egy „jó kis” porfagylaltot. Szóval mindenképpen érdemes legalább egyszer elugrani Dunaharasztiba, és kipróbálni ezeket az ízeket!

Karl Fagyizó képek

Végül néhány kép a 2017-ben nyitott Karl fagyizóról Dunaharasztiból.

Karl fagyizó belülről
Karl fagyizó kávézó
Karl fagyizó emelet

Címkék

Nincs hozzászólás


Recept keresés