Tonhalas szendvics

Szerző: Amerikai receptekReceptek
Tonhalas szendvics

Magyar neve:

Tonhalas szendvics

Hány adag?

4 személyre

Előkészítési idő:

Pihentetés / kelesztés:

          00 perc

Főzési / sütési idő:

          00 perc

Összesen:

Tonhalas szendvics hozzávalók:

 • 4 tonhal konzerv (lehetőleg növényi olajban)
 • 8 szelet friss kenyér (bagett, rozskenyér, fehér kenyér ízlés szerint)
 • 16 evőkanál majonéz
 • 1 fej lila hagyma
 • 2 db paradicsom
 • 8 szelet sajt
 • Bármilyen zöld salátaféle ízlés szerint

A tonhalas szendvics az egyik kedvencem. Konzerv tonhalból nagyon egyszerűen elkészíthető, az a fajta étel, amit az ember akkor is összedob, ha nagyon éhes, két perc alatt vacsorát szeretne, és igazából nincs sok minden otthon.

A hozzávalók tekintetében szabad a vásár, én most azt a változatot mutatom be, amit a leggyakrabban eszem, és amit úgy általában külföldön, leginkább az USA-ban a legtöbbet láttam. A mennyiségek tekintetében az én tonhalas szendvics receptem amerikaias megoldás, egy átlagos magyar szendvicshez képest sokkal több dologgal pakolom meg, és a szendvics eredeti formájában, vagyis két kenyérszelet (ez esetben félbevágott bagett) között tálalom.

Tonhalas szendvics recept

 1. A tonhalas szendvicshez én friss bagettet használtam, de bármilyen friss kenyérből nagyon finom. Én a bagett mellett a rozskenyeret szeretem a legjobban, azt egészen vékonyra vágva. Ragaszkodj a friss kenyérhez, a tonhalas szendvics esetében nagyon sokat számít!
 2. Szeleteld fel a kenyeret, vágd fel vékonyra a paradicsomot, lila hagymát, illetve ha fejes salátát használsz. A képen látható szendvicsbe zöldként csak rukolát tettem. Nyisd ki a tonhal konzervet és csöpögtesd le. A tonhalas szendvics finomabb, ha növényi olajban eltett tonhalat használsz hozzá.
 3. Kend meg jó vastagon majonézzel az egyik vagy akár mindkét szelet kenyeret. Ízlés kérdése a majonéz mennyisége, de talán a képen is látszik, hogy én legalább félujjnyi vastagon teszek bele. A tonhal, a majonéz és a hagyma ugyanis olyan tökéletes hármast alkotnak, ami igazán finommá és már-már kulináris élménnyé teszi ezt az amúgy nagyon egyszerű ételt. Ehhez viszont mindháromból elegendő mennyiséget kell használni.
 4. Javaslom, hogy a legjobb minőségű, vagy házi majonézt használj hozzá, ha igazán finomat akarsz enni!

 5. Az elegendő mennyiség a tonhalra is igaz. Egy kb. 15 cm hosszú bagettbe én egy teljes konzervet (kb. 50 g) beleteszek, ugyanennyi megy két normál méretű szelet kenyér közé is. A tonhalat oszlasd el lazán a majonéz tetején, tegyél rá ízlés szerint zöldségeket és sajtot, és takard be a másik kenyérrel. Ha nekem választani kell a zöldségek közül, akkor az első a lila hagyma (ennek híján a vöröshagyma is megteszi), anélkül ez a szendvics csak félkarú óriás. Utána jön a paradicsom, a majonézzel az is felejthetetlen. És csak ha van, akkor teszek bele zöldet.

Egyben, félbevágva, vagy kisebb falatok formájában is felszolgálhatod, leginkább attól függően, hogy mennyire felvágós a társaság. Ez a fajta tonhalas szendvics ugyanis tényleg tökéletes kétperces vacsora egy TV előtti estéhez, de teljesen megfelel bármilyen baráti vagy családi partira is.

Sőt! Tökéletes megoldás egy munkanap ebédre is, ezután az ember nem érzi túlzabálva magát, és nem az az egyetlen gondolata legalább egy óráig, hogy hová tudna ledőlni. Nyugat-Európában vagy az USA-ban teljesen elfogadott és mindennapos, hogy az irodai dolgozók efféle szendvicseket esznek ebédre.

Ha aggódsz a hagyma miatt, akkor íme néhány megoldás. Egyrészt a lila hagyma kevésbé erős és szagos, mint a hagyományos társa. Másrészt apríts fel egy kevés petrezselyemzöldet, és tedd a hagyma közé, az elveszi a kellemetlen szagát. Utolsó megoldás, hogy a felkarikázott hagymát pár másodpercre mártsd forró vízbe. Így egészen biztosan „partiképes” lesz a tonhalas szendvics!

Jó étvágyat!

Tonhalas szendvics

Címkék

Nincs hozzászólás


Recept keresés