Steamhouse kávézó és Nespresso kapszula – kipróbáltuk

Szerző: Vegyes
Steamhouse café Budapest

Egy meglepően értékes gyöngyszem található Budán a Batthyány téren kicsit eldugva. Aki szereti a kávét, annak mindenképpen javasolt kipróbálni. Steamhouse kávézó teszt és vélemény saját pénzből finanszírozva (vagyis: nem reklám).

A legelső dolog, hogy maga a hely kicsit tényleg eldugott. Na nem abban az értelemben, hogy valami kis sikátorban nyitottak egy húsz négyzetméteres helyet – épp ellenkezőleg. A Steamhouse kávézó konkrétan a Battyhyány téren van, a metrókijárattól talán 50 méterre, viszont a régi Batthyány téri vásárcsarnok első emeletén, ráadásul ott is a mozgólépcsőknek háttal. Hatalmas nyitott teret képzelj el a régi csarnok emeletén, viszont ha az ember nem jön ide tudatosan, akkor csak úgy véletlenül biztosan nem botlik ebbe a kávézóba.

Három pozitív dolog

Gyorsan összefoglalva 3 pozitív dolog van, ami megfogott a Steamhouse kávézóban. És az igazat megvallva negatívat nem tudok említeni.

  1. Finom a kávéjuk. Egyszerű, de annál fontosabb szempont egy kávézónál!
  2. Saját kávéjukat árulják Nespresso kompatibilis kapszulákban.
  3. Külön figyelnek a beszélgetős és a dolgozós-irodázós vendégekre.

Steamhouse café csésze

Ne használd a laptopod!

Kezdjük ezzel, ami az egyik legérdekesebb a Steamhouse kávézóban a mai világunkban. Itt nemhogy nem ezerrel osztják a wifit, hanem kifejezetten ki van írva, hogy ne laptopozz, ne dolgozz, ne tarts nyelvórát, hanem élvezd az italokat, gyönyörködj a kilátásban, és beszélgess azzal, aki mindezt megosztja veled.

Steamhouse café - Ne használd a laptopod

Vérmérséklet kérdése, hogy kinek jön be vagy kinek nem ez a hozzáállás, az viszont mindenképpen szimpatikus, hogy mernek valami egyedit vállalni ebben a mai, csak-a-mobilra-hajolunk és embert-képernyőn-kívül-nem-látunk világban.

Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy a wifi-bajnokokra is gondoltak azért itt is. Egy külön sarok ki van alakítva az elektronikafüggők számára is, konnektorral. Szóval a kecske is mobilozik meg a káposzta is beszélget a barátaival errefelé, amolyan mindenkinek jó megoldás ez.

Finom a kávéjuk

Steamhouse café americano

Ezen nincs sokat magyarázni, és persze részben ízlés kérdése is. A Steamhouse magát specialty kávézónak tartja, és nem is a szokásos tömegkávét szolgálják itt fel.

A cikk írásakor guatemalai single origin kávéból készítik a helyben fogyasztott fekete italt, a hivatalos kiírás szerint tejcsokis, zöldalmás és mandarinos ízjegyekkel. Én valahogy ezzel úgy vagyok, hogy biztosan érzi valaki ezeket az ízeket a kávén, de számomra egyszerűen csak finom. Ráadásul az itt felszolgált kávé kapszulás formában is kapható, lásd lejjebb.

Steamhouse café Budapest kávégép

A kávén kívül elég jó süti- és szendvicsválasztékuk is van. Bármikor szívesen beül ide az ember egy kis kávézgatásra egy sütivel vagy szendviccsel, az élmény kulináris értelemben garantáltan jó lesz. És bár úgy hirdetik magukat, mint Budapest egyik legszebb kilátással rendelkező kávézója, a Parlamentre néző két asztal szinte mindig foglalt. Így egy régi piaccsarnok – ma mini-bevásárlóközpont – felső szintjén képzeld el magad, ha a hangulatra vagy kíváncsi.

Steamhouse Nespresso kapszula

Összességében nagyon értékelem, hogy kihozták a saját kapszuláikat. Valahol hiánypótló a Nespressos kapszulák világában, hogy nem valamilyen tömegterméket, hanem tényleg egyedi, baristák által válogatott kávét is hazavihet és elkészíthet az ember a saját kapszulás kávéfőzőjében.

Steamhouse Nespresso kapszula kínálat

Sajnos az otthoni gépben sosem lesz olyan, mint a kávézóban, de ez nem a Steamhouse hibája. Sokkal inkább a kávézóban és otthon fogyasztva ugyanazt a kávét, nagyon tisztán engedi láttatni a Nespresso gépek korlátait. Finom kávét főznek, de azért egy kávézóbeli presszógéppel semmilyen körülmények között nem vehetik fel a versenyt.

Négyféle kapszula kapható a kínálatban, ami tényleg mindenki számára megfelelő választási lehetőséget biztosít. A lágyabb pörkölésű El Salvador és az erősebb Costa Rica mellett a kávézóban felszolgált, közepes Guatemala is hazavihető. Ezen kívül pedig a perui koffeinmentes kapszulával még este is élvezhetjük a minőségi kávét.

Steamhouse Nespresso kapszulák

Próbáld ki te is!

Száz szónak is egy a vége: ha szereted a kávét, akkor látogass el a Batthyányi téri Spar csarnokba, és próbáld ki a Steamhouse cafét!

Steamhouse café Budapest

Címkék

Nincs hozzászólás


Recept keresés