BWT szűrt víz otthoni kávéhoz

Szerző: Vegyes

A BWT jóvoltából egy kávékóstolás-élményben volt részem legutóbb a Centrál Kávéházban. Tóth Sándor – többek közt 2011. év barista díj győztese – készített nekünk három könnyed, nyári kávécsodát a BWT által szűrt, magnéziummal dúsított víz felhasználásával (videó kicsit lejjebb!).

A kávéitalok 90-94%-a víz, így egyértelmű, hogy az igazán jó kávéhoz megfelelő víz is szükséges. Sőt – ahogy Tóth Sándor megjegyezte – az egyes földrajzi területek között a helyi víz különbsége akkora tud lenni, hogy ugyanaz a kávérecept teljesen más ízélményt hoz ki a végén.

A videón Tóth Sándor barista filteres kávét készít Citromfüves, fűszeres chemex italához, amelyben a filteres kávét ázsiai citromfűvel, narancshéjjal és jázminteával ízesítette.

Tóth Sándor barista filteres kávét készít

Tóth Sándor barista filteres kávét készít a Centrál Kávéházban, BWT magnéziummal dúsított, szűrt vízből, etióp kávéból.Nemzeti ételek:https://rantotthuswokban.bmintbalazs.com/

Közzétette: Rántott hús wokban – 2017. június 1.

Nekem a három nyári kávérecept közül legjobban a shakerato ízlett. Ez a könnyed, habos, hideg kávital tejtermék hozzáadása nélkül, pusztán jég segítségével nyeri el a teljesen habos állagot.

Shakerato Tóth Sándor

A magnézium hatása a kávéra

A baristák és a kávéguruk már tudják azt a titkot, amellyel előcsalogathatók a kávé rejtett íz-, és illat-tartalékai. Ez a titok nem más, mint a magnézium, amely segíthet az aromák felszabadításában. A szűrt, magnéziumos víz fogyasztása pedig önmagában is igazi élvezetet nyújt, emellett egészséges is.

BWT vízszűrő kancsók

BWT vízszűrő kancsó: magnéziumos víz otthon

A víz szűrésére és magnéziummal dúsítására a legkézenfekvőbb, bárki számára kivitelezhető megoldás a vízszűrő kancsó, amely többféle űrtartalommal és színben kapható. A kancsó semlegesíti a kellemetlen ízeket, szagokat, valamint eltávolítja a klórt és az esetlegesen előforduló nehézfémeket (pl. ólom, réz) a csapvízből, ezáltal különösen finom, tisztított víz kerül a poharunkba. Az innovatív magnézium-formulás (Magnesium Mineralizer) szűrőbetétnek köszönhetően értékes magnézium keveredik a szűrt vízhez, amely ideális kávé- és teakészítéshez, mert hozzájárulhat az ízek kiteljesedéséhez. Ezen kívül a vízszűrő kancsó lágyítja is a vizet, így nem kell aggódnunk, hogy vízkő rakódik le a vízforralóban vagy a kávégépben.

A BWT divatos (rózsaszín, zöld, kék, sárga) és magnéziummal dúsított szűrt vizat előállító szűrőkancsóit itt lehet megvásárolni: BWT vízszűrő kancsók.

BWT szűrt víz filteres kávé

Címkék

Nincs hozzászólás


Recept keresés