Bacon sütése serpenyőben

Szerző: Alapreceptek
Serpenyőben sült bacon

Magyar neve:

Bacon sütése serpenyőben

Hány adag?

4 személyre

Előkészítési idő:

Pihentetés / kelesztés:

          00 perc

Főzési / sütési idő:

Összesen:

Bacon sütése serpenyőben hozzávalók:

 • 12 szelet bacon szalonna

A bacon sütése serpenyőben a legegyszerűbb. Ha betartod ezt a néhány tippet, amit ebben a receptben és alatta megosztok veled, akkor ráadásul te is mindig igazán finom, ropogós szalonnaszeleteket fogsz tudni készíteni!

Sajnos előfordulat, hogy a serpenyőben sütőtt bacon zsíros marad, vagy éppen túlsül, megég. De ez a módszer egyáltalán nem bonyolult, és a tippeket betartva mindig igazán ropogós szeleteket tálalhatsz a reggeli vagy bármilyen más étkezés mellé!

Bacon sütése serpenyőben

 1. Egy nagy serpenyőt vagy öntöttvas serpenyőt tegyél fel a tűzhelyre közepes lángon. Tedd bele a bacon szeleteket, de ne fedjék egymást.
 2. Bacon sütése serpenyőben 1

 3. Süsd az egyik oldalon 3 percig, majd fordítsd meg, és a másik oldalon is süsd további 3 percig. A tűzhelytől függően lehet, hogy ekkor elkészül. Én általában még 1+1 percig sütöm mindkét oldalán, akkor lesz tökéletes.
 4. Bacon sütése serpenyőben 2

 5. Vedd ki a szeleteket egy tányérra vagy rácsra. Tartsd meleg helyen a tálalásig.
 6. Serpenyőben sült bacon

Bacon sütés tippek

Íme néhány tipp, hogy mindig tökéletesre és ropogósra sikerüljön a serpenyőben sütött bacon szalonna:

 • Használj minél nagyobb serpenyőt. Figyelj arra, hogy a bacon szeletek ne fedjék egymást!
 • Közepes lángon süsd a bacont. Ha túl erős a láng, akkor könnyen száraz, égett lesz a végeredmény. Ha túl gyenge, akkor általában zsíros, élvezhetetlen marad a szalonna.
 • Ne adj hozzá plusz olajat vagy zsírt.
 • Tapadásmentes vagy öntöttvas serpenyőt használj az igazán tökéletes eredméy érdekében.
 • Öntsd le a kisült zsírt, miután egy adag szalonna kisült, ha több adagot sütsz.
 • A tökéletes sült baconnek gyönyörű arany színe van. Ne süsd túl!
 • Szokták javasolni, hogy konyhai papírtörlőre szedd ki a szeleteket, szerintem erre nincs szükség. Ha betartod az itteni javaslataimat, tökéletes lesz a végeredmény, és egyáltalán nem lesz zsíros. Ha viszont papírtörlőt használsz, akkor 1-2 perc után vedd le róla a szalonnát, hogy ne ragadjon rá.
 • Tárold 50 fokos sütőben, ha nem tálalod azonnal.

Bacon sütési ideje serpenyőben

A bacon sütési ideje serpenyőben kb. 8 perc.

Érdemes 3 percig sütni az egyik oldalán, aztán megfordítani, és ismét 3 percig sütni a másik oldalon. Újra fordítsd meg, süsd 1 percig az első oldalán, majd egy utolsó fordítás után még 1 percig a másik oldalán.

Forrás: Jumping Pumpkin bacon sütése tűzhelyen.

Hozzávalók

4 hozzászólás

 1. Széles Szilárd szerint:

  Arra van tipped, hogy ne fröcsögjön úgy, hogy még a plafon is zsíros lesz?

  • Nagyon nics, ez vele jár. 😀

   Azért néhány tipp: Egyrészt még kisebb lángon süsd, másrészt semmiképp se főtt bacont használj, harmadrészt pedig sütőben élrdemes akkor sütni, ha ez nagyon zavar. Erről itt írtam részletesen: https://kemenytojas.com/receptek/bacon-sutes/

   • Zsuzsanna szerint:

    Esetleg megtudhatom, mely márkát használjuk? A nem főtt bacon a kolozsvári ebben az országban, s megsütve ehetetlenül kemény. Megjegyzem, minden ami selejt, az hozzánk kerül. Határainkon túl, van minőségi bacon! Nos, kérhetek tanácsot mit és hol vegyek?

    • Nekem ebben nincs márkapreferenciám, megnézem a címkét és igyekszem azt választani, amiben nincs cukor, víz stb. De egyre inkább kistermelőktől vásárolok, náluk a szalonna az valóban szalonna. 🙂


Recept keresés