Parmezános csirkés szendvics

Szerző: Amerikai receptekReceptek
Parmezános csirkés szendvics

Magyar neve:

Parmezános csirkés szendvics

Eredeti neve:

Chicken parmesan sandwich

Származás:

Amerika

Hány adag?

4 személyre

Előkészítési idő:

Pihentetés / kelesztés:

          00 perc

Főzési / sütési idő:

          00 perc

Összesen:

Parmezános csirkés szendvics hozzávalók:

 • Parmezános csirke 4 db csirkemellből
 • 1 nagy bagett, vagy 4 szendvicshez elegendő kenyér ízlés szeirnt
 • Zöldsaláta
 • 4 szelet sajt

A parmezános csirkés szendvics egy kitűnő példája annak, hogyan lehet ugyanazt az ételt különböző módokon, változatosan tálalni. Az elsőre olasznak tűnő, ám ebben a formájában mégis teljesen amerikai parmezános csirke ugyanis nem csak tésztával, főételként fogyasztható, hanem egyszerűen két kenyér közé téve, szendvicsként is.

A parmezános csirkés szendvicshez maga a paradicsomos csirke készülhet direkt erre a célra is. De akár a maradék is felhasználható, vagyis ami egyik nap pl. tésztával került tálalásra, az másnap tízóraira, vagy akár ebédre két szelet kenyér között tökéletes és egyszerű fogás. És habár ugyanarról az ételről van szó, azért a tálalás módja van annyira különböző, hogy még a legigényesebbek sem fogják azt érezni, hogy már megint ugyanazt az ételt tették eléjük.

Parmezános csirkés szendvics elkészítése

 1. Először el kell készíteni magát a parmezános csirkét. Ez egy ízgazdag, olaszos karakterű és olasznak tűnő, ám mégis amerikai étel. A receptért kattints a linkre.
 2. Vágd ketté a kenyeret vagy zsömlét, illetve készítsd ki a két szeletet ha szeletelt kenyeret használsz.

  A parmezános csirkés szendvicshez tulajdonképpen bármilyen kenyér használható. Én itt a képen egy bagettet vágtam ketté, de akár hagyományos fehér kenyér, akár rozs- vagy teljes kiőrlésű kenyér, vagy pl. olasz ciabatta vagy egy nagyobb zsömle is tökéletes ehhez az ételhez.

 3. Vágd kb. egy cm-es csíkokra a csirkét, így könnyebb lesz a szendvicset megenni.
 4. Tedd az egyik kenyérre a csirkecsíkokat, és tegyél rá még paradicsomszószt ízlés szeirnt. Tegyél rá még egy kis zöld salátát, illetve szintén ízlés szeirnt sajtot vagy még egy keveset a paradicsomszószból.

  Amerikában a parmezános csirkés szendvics elkészítésének egy másik módja, amikor elkészítés után egy szendvicssütőben alulról-felülről meggrillezik. Így is finom, és még egy teljesen más karaktert lehet megismerni ebből az ételből. Érdemes kipróbálni!

 5. Tedd rá a másik kenyeret, és kész is vagy! A parmezános csirkés szendvics fogyasztható akár azonnal, akár elcsomagolva valahol úton a nagyvilágban…

(Az előkészítési időben a parmezános csirke elkészítése is benne van.)

Jó étvágyat!

Parmezános csirkés szendvics

Nincs hozzászólás


Recept keresés