7 titok, amit megosztok veled

Szerző: Vegyes
Szilágyi Balázs a Kaptárban

Márti a hogymegtudjuknézni blogból hívott meg arra a játékra, amiben gasztrobloggerek megosztanak egymással – és az olvasóikkal – magukról 7 dolgot.

Bár az eredeti kiírás nem szól titokról, én mégis úgy gondoltam, 7 olyan dolgot írok magamról, amivel (itt ezen a honlapon) eddig biztosan nem találkozhattál.

7 dolog rólam, amit talán eddig nem tudtál

 1. Én nem hagyományos értelemben blogolok. Úgy értem, hogy a blog eredeti jelentése (web log, azaz internetes napló angol szavak rövidítése) szerint egy gasztroblogba az ember feltesz fű-va-virágot, amihez hozzányúl és ami ehető. Ezzel szemben én csak olyan recepteket osztok itt meg – ez egyben ennek az oldalnak a küldetése -, amik valamelyik külföldi konyhának szerves részei. Néha-néha azért elcsábulok pl. a fúziós ételekkel vagy a dagasztás nélküli kenyérrel, de pörköltet, gulyást stb. ezért nem találsz nálam (még akkor sem, ha pedig szoktam azt is főzni 🙂 ).
 2. A legtöbb étel nem elsőre kerül fel. Bevallom, amikor először próbálok elkészíteni egy ételt életemben, az nem mindig úgy sikerül, ahogy azt terveztem. Addig finomítom, addig próbálom a receptet, amíg ki nem merek állni 100%-ban mellette. És csak akkor teszem ide fel.
 3. Van néhány étel, ami a saját szigorú szabályaimon már régóta fennakadt. Értsd: rajtam kívül nem találtam még mást, akinek ízlik, ezért nem publikáltam. Valaki talán szereti Gordon Ramsay lazacos reggeli pirítósát habkönnyű tojásrántottával? Akkor jöhet megkóstolni – a képek, recept kész, csak kellene még egy ember, akinek ízlik. 😉
 4. Civilben online marketinggel, keresőoptimalizálással foglalkozom, saját cégemben – a fenti kép is ilyen minőségemben készült. Másoknak segítek a honlapját népszerűvé tenni. Arról is van egy blogom, amit itt találsz: http://honlaprafel.hu/.
 5. Az eredeti szakmám informatikus, programozó. A mai napig szívesen nekiesek egy kódnak ha kell, bár inkább főzök vagy írok. Ezt a blogot egyébként én kalapáltam össze egy ingyenes sablonból a saját szám íze szerint – bár ez most egy receptes oldalon akár képzavarnak is tűhet…
 6. Amikor ez az oldal elindult, volt egy fogadalmam. Ha elérek egy hónapon keresztül napi legalább 100 látogatót, akkor elindítom az „ellenoldalt”. Vagyis nem magyarul fogok külföldi ételekről blogolni, hanem külföldieknek magyar ételekről. Ez a honlap azóta elindult, bár időhiány miatt elég kevés még a tartalom rajta: http://spicygoulash.com/. (Ha tudsz angolul és szívesen publikálnál rajta receptet, dobj egy emailt.)
 7. Végül sokszor érzem úgy, hogy a saját magam által erre a honlapra felállított szabályok limitálnak. Itt arra gondolok, hogy csak külföldi recepteket mutatok be – se pörkölt, se gulyás, se lecsó. Erre hoztam létre a Kemény tojás receptes honlapot, amelyre már bármi kikerülhet, a tőlem megszokott minőségben és érthetőséggel. Nézz szét ott is és próbáld ki a recepteket!

Akiket meghívtam volna a játékra…

…ha nem telt volna el már két év azóta, hogy ezt a meghívást kaptam. Úgyhogy ha van kedvük írnak, ha nincs kedvük nem írnak. De persze így ez akár a 8. titok is lehet: őket mindig szívesen olvasom 🙂

 1. Ági a szeretetrehangoltan blogból
 2. Gizi Gizi-receptjeiből
 3. Gabi a Fűszermániából
 4. Zsuzsi a Praliné Paradicsomból
 5. Mónika Bibimoni Receptjeiből
 6. József a Torta és Karamellből
 7. Há a Fincsa-nindzsa blogból

5 hozzászólás

 1. Katinka szerint:

  Kedves Balázs!
  Nagyszerű a blog-d! Bármit megcsináltam eddig minden sikerült! Összegyűjtött receptjeidet csak ajánlani tudom mindenkinek!
  Üdv:Katinka

 2. Balázs József szerint:

  Szép napot!
  Megyek megkóstolom mert nekem is van pár érdekes ennivalóm ami másoknak nem jön be.
  Pl.: rántotta sajttal fűszerekkel és lekvárral, v. ue. káposztás tésztaként esetleg saláta mindenből + lekvár.
  Van pár ember aki már elfogadja de többen lesznek rosszul.
  Pacal csülökkel babbal savanyú káposztával Isteni tudjuk a pacal megosztó sokan lemaradnak a finomságokról. Szoktam mondani sokan tudunk főzni de merni kevesen pedig az igényesség az inyentszég is.
  Bocsánat a hosszúságért minden jót!

 3. Oszoli Miklósné szerint:

  Kedves Balázs!
  Nagyon megtisztelő, de sajnos egy nagy műtét előtt állok,nem tudok mással foglalkozni.
  Sok sikert kívánok a kezdeményezéshez! Betty


Recept keresés