Mangó püré

Szerző: Hozzávalók
Mangó püré konzerv

A mangó püré 100% érett, édes mangóhús konzervbe zárva. Tökéletes bármilyen mangó tartalmú ételhez, pl. a kiváló indiai frissítő italhoz, a mango lassihoz. (A mangó püré homogén, egynemű püré, nem keverendő össze a mangó konzervvel.)

Miért használj mangó pürét?

Az igazság az, hogy amit itthon általában mangót árulnak, az sajnos éretlen, ízetlen, semmi köze sincs ahhoz a mangóhoz, amit az egyenlítőhöz közelebb megtalálhatsz.

Ez nem feltétlenül baj – elvégre nem Indiávan vagy Kubában élünk. De tudd, ha legközelebb mangó gyümölcsöt veszel, hogy a különbség kb. olyan, mintha életed legfinomabb, legízletesebb magyar paradicsomát hasonlítanád össze valami finn üvegházban termesztett, több ezer kilométer utaztatására tökéletesített, ízetlen, piros kerek, „paradicsom” feliratú gumóval.

Ha ezt tudjuk, akkor minden olyan ételhez, amihez mangót kellene használni (pürésített formában), sokkal jobban járunk, ha a konzervben eltett, érett, édes mangó pürét vesszük, mint az itthon kapható ízletlen, kemény gyümölcsöt.

Mangó püré hol kapható?

Mangó püré konzerv

Mangó püré kapható bármelyik indiai üzletben, Budapesten és a nagyobb városokban egyre több ilyen nyílik. Találkozhatsz vele általában ázsiai vagy akár arab boltokban is. De mangó pürét sokszor indiai étteremben is beszerezhetsz.

Nagyobb hipermarketeknek a nemzetközi ételkülönlegességeket árusító polcain is gyakran találkozni vele. A dobozon általában az angol nyelvű felirat, „mango pulp” található.

Ahol biztosan kapsz mangó pürét, az a Lehel piac fűszerese, illetve az Andrássy úton, az Oktogon előtt található indiai gyorsétterem. Ezen kívül például a Culinarisnál vagy a kifli.hu-n online is megrendelhető.

Szívesen veszem, ha a kommentekben leírod, te hol találtál ilyet, akár linkkel a konkrét üzlet honlapjára!

Mangó püré ára

A mangó püré nem olcsó, elvégre 100% friss déligyümölcs-húst kapsz konzervbe zárva.

2013-ban egy 700 g-os konzervet 1300-1500 Ft körüli áron tudtam beszerezni, vagyis kilója kb. 2000 Ft volt.

Frissítés 2022: 2022 szeptemberében 1700 Ft-ért vettem az Ázsia Centerben egy 850 g-os mangópüré konzervet, ami kilónként még mindig csak 2000 Ft – ez elég elképesztő az azóta megélt infláció fényében. Ugyanez a Culinarisban 2299 Ft-ba került, míg a kifli.hu többféle mangópürét árul 6000 és 8000 Ft körüli kilónkénti áron. Hozzáteszem ez utóbbi 100% mangó, az előbbi kettő viszont 5% cukrot tartalmaz.

Aranyárban (2-3-szoros áron) árulnak még koktélokhoz mangó pürét bárpulton is jól mutató csomagolásban. Ha csak főzéshez használod, és nem akarsz felvágni az ital csomagolásával, akkor ez szerintem teljesen feleslsges.

Nincs hozzászólás


Recept keresés