Csirkemell zatar fűszerkeverékkel

Szerző: Receptek
Csirkemell zatar fűszerkeverékkel

Magyar neve:

Csirkemell zatar fűszerkeverékkel

Hány adag?

4 személyre

Előkészítési idő:

Pihentetés / kelesztés:

          00 perc

Főzési / sütési idő:

Összesen:

Csirkemell zatar fűszerkeverékkel hozzávalók:

 • Fél kg csirkemell
 • 2-3 gerezd fokhagyma
 • 4-5 evőkanál zatar fűszerkeverék
 • 1-2 evőkanál olívaolaj a sütéshez
 • Bors

Ki mondta, hogy a finom ételnek bonyolultnak kell lennie? Vagy hogy ami jó, az nem egészséges?! Ez a recept – csirkemell zatar fűszerkeverékkel – a tökéletes példája annak, hogy lehet gyorsan, egyszerűen, finom és egészséges ételt készíteni.

Az egyetlen nehézséget a zatar fűszerkeverék beszerzése jelentheti. Ha még nem találkoztál vele, akkor olvasd el a zatar fűszerkeverékről szóló cikkemet, bemutatom ezt a zseniális közel-keleti ízesítőt és online beszerzési lehetőséget is találsz ott.

Csirkemell zatar fűszerkeverékkel

 1. Első lépésben készítsd elő a hozzávalókat. Tisztítsd meg a csirkemelleket és vágd szeletekre. Erre azért van szükség, hogy gyorsan átsüljenek, és mégis szaftosak maradjanak. Szedd le a fokhagyma héját és vágd hosszában ketté a gerezdeket.

 2. Csirkemell szeletek

  Vágd szeletekre a csirkemellett

 3. Most jöhet a fűszerezés. Sózd és borsozd, valamint bőven forgasd bele a zatar fűszerkeverékbe. Ahogy a képen láthatod, ez akkor lesz finom, ha úgy néz ki a csirkemell, mintha bundába forgattad volna – nem kell a fűszerrel szűkmarkúan bánni!
 4. Csirkemell zatar fűszerkeverékbe forgatva

  Ízesítsd a zatar fűszerkeverékkel

 5. Egy serpenyőben közepes lángon melegíts olívaolajat. Amikor elég meleg (de nem szabad füstölésig hevíteni), akkor dobd bele a fokhagymát és tedd bele a csirkét. A hús az olaj közvetítésével át fogja venni a fokhagyma kellemes ízét – tökéletes párosítás a többi fűszerrel!
 6. Csirkemell sütése zatar fászerrel

  Süsd a csirkét a fokhagymával az olívaolajban

 7. Közepes lángon süsd meg a csirkemellek mindkét oldalát. Ez a szeletek vastagságától függően 3-5 perc mindkét oldalukon. Figyelj arra, hogy átsüljenek, de a csirkemellet nem szabad túlsütni sem. Akkor jó, ha belül már egyenletesen fehér színű, de még szaftos.
 8. Csirkemell serpenyőben zatar fűszerkeverékkel

  Süsd szaftosra a csirkemelleket

 9. Tálald ízlés szerint. Akár magában, akár a képen látható módon salátával, de például csíkokra vágva és pitában, tzatzikivel felszolgálva is kiváló, egyszerű étel!

Jó étvágyat!

Csirkemell zatar fűszerkeverékkel

Címkék

2 hozzászólás

 1. Horváth Beáta szerint:

  Nagyon köszönöm!!!


Recept keresés