Rizs főzése olasz módra

Szerző: AlapreceptekHasznos tanácsok
Főtt rizs

A rizs főzése országról országra változik, a különböző eljárások eltérő állagú rizst eredményeznek. Míg nálunk még mindig az előpirított és pergősre főzött rizs a divat, ez egyáltalán nincs így mindenhol széles e világban.

Nekem személy szerint az olaszok rizs főzési technikája tetszik a legjobban, mégpedig az egyszerűsége miatt. Nem kell bajlódni a pergősséggel, nem kell számolgatni a rizs-víz arányt, és az eredmény mindig fantasztikus, tökéletes köret.

Rizs főzése olasz módra, a legegyszerűbb megoldás

  1. Az olaszok a rizst ugyanúgy főzik, mint a tésztát, bő vízben. Egyszerűen forralj fel jó sok vizet egy nagy lábasban. Én mindig adok hozzá egy hagymát a belső vörös héját rajta hagyva, ez egy kis színt ad neki, és valamilyen zöldséget. Ezek el is hagyhatók, de ízletesebb lesz tőlük a rizs.
  2. Forró víz és zöldségek

    Rizs főzése bő vízben. A zöldségek ízesítik.

  3. Ha felforrt a víz, öntsd bele a rizst. Egy személyre kb. fél csésze, vagy 200-250 g rizst számolj.
  4. Időnként megkeverve főzd a rizst úgy, mintha olasz tészta lenne. Általában a csomagoláson megadják a főzési időt, ha ez nincs rajta, akkor kóstold meg. Az olaszok a rizst is al dente, vagyis haraphatóra és nem teljesen puhára főzik, de ez ízlés kérdése. Ha kész, szűrd le, és tálalhatod.

Szerintem ennél nincs egyszerűbb rizs főzési technika. Az eredmény tökéletes, különváló rizsszemek, amik csak éppen annyira tapadnak, hogy ne legyenek túlságosan szárazak.

Próbáld ki, és legyen a rizs főzése neked is egy szuperegyszerű mutatvány, mindig tökéletes eredménnyel!

Főtt rizs

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Recept keresés

További receptek