Nespresso Atelier élménybeszámoló

Szerző: Vegyes
Vanilio Royal, tejcsokoládés ganache-sal csokoládé gömbbe rejtve, Rosabaya de Colombia öntettel

2016. április 28-án rendezte meg a Nespresso hazánkban első ízben az Atelier elnevezésű rendezvényt, amelyen a világhírű kávés márka jóvoltából én is részt vehettem.

Hogy azonnal kedvet csináljak, nézd meg ezt a saját készítésű videót a rendezvényen felszolgált olvadó fehércsoki gömbről, amely Somlyódi-Gerő Eszter alkotása volt:


Az Atelier francia szó jelentése műhely. A Nespresso Atelier elnevezésű rendezvény pedig valóban egy olyan műhelyt teremtett, ahol hat neves gasztronómiai szakember mutathatta be a közönségnek, mit eredményez a magas gasztronómia és a minőségi kávé találkozása. Mindebben pedig a Nespresso a Bocuse d’Or Budapesten tartott európai döntőjét felvezetendő, a verseny hivatalos kávépartnerként és a hazai Bocuse d’Or Akadémia arany fokozatú támogatójaként vállalt szerepet.

A rendezvényen lehetőségünk nyílt nem csak megkóstolni ezeket a kiváló ételeket – amelyek mellesleg mintegy különlegességként egytől egyig Nespresso kávé, mint fűszer felhasználásával készültek – és borokat, de részt vehettünk az elkészítésben is.

Én személy szerint Volenter István – a 2016-os magyar Bocuse d’Or döntő 3. helyezettje csapatába kerültem – akinek személyében már korábban is egy, a szakmája iránt hihetetlenül elkötelezett, és ami nem utolsó, a vendégek felé maximális, jó értelemben vett alázatot mutató séfet ismertem meg. Nagyszerű volt látni, ahogy István kezei alatt a hagyományos magyar gulyás átalakul. Az ételt elemeire szedte, és főételként tálalta. Persze ez lehet, hogy néhány olvasót kiakaszt, mint egy hagyományos magyar étel fölösleges „megpiszkálása”, de a gasztronómiában is igaz, hogy csak úgy lehet igazán értéket teremteni, ha az ember egyszerre hajlandó a hagyományokat tisztelni, de egyben újat is alkotni.

A rendezvény talán legérdekesebb pillanata az volt, amikor megkérdeztük Istvántól, hogy hol lehet ilyen szép és színes mini-répákat kapni (lásd a lenti „gulyás” képen), mire az alábbi választ kaptuk:

– Ezeket a párizsi piacról hoztuk.

Hát igen, így könnyű! 🙂

A Nespresso Atelier rendezvény fogásai

Rosé kacsamell narancsos répapürével, céklával Capriccio  kávémorzsa és Livanto kávés jus kíséretében

Rosé kacsamell narancsos répapürével, céklával Capriccio
kávémorzsa és Livanto kávés jus kíséretében


Marhapofa „gulyás” zellerkrémmel, füstölt burgonyahabbal, Ristretto-s Jus-vel

Marhapofa „gulyás” zellerkrémmel, füstölt burgonyahabbal, Ristretto-s Jus-vel


Vanilio Royal, tejcsokoládés ganache-sal csokoládé gömbbe rejtve, Rosabaya de Colombia öntettel

Vanilio Royal, tejcsokoládés ganache-sal csokoládé gömbbe rejtve,
Rosabaya de Colombia öntettel

És nem utolsó sorban a rendezvény másik támogatója, a Mercedes jóvoltából a rendezvényre egy ilyen gyönyörű autóval szállítottak minket:

Nespresso Atelier Mercedes 220d

Egy élmény volt, és köszönöm a lehetőséget!

Címkék

Nincs hozzászólás


Recept keresés