Kívánságom parancs…?!

Szerző: Vegyes
Carnaroli rizs Yano

Alig néhány napja, hogy A tökéletes rizottó titka című bejegyzésben írtam a rizsfajtákról. Mégpedig hogy a Carnaroli az egyik legjobb, de csak elvétve, főleg élelmiszer-különlegességeket áruló boltokban lehet vele itthon találkozni.

Carnaroli rizsszemek

Carnaroli rizsszemek

Erre tegnap éppen rizottó rizst keresek a Corában, és mi mosolyog vissza rám a polcról? Egy doboz Carnaroli rizs. Ráadásul magyar feliratos dobozban, amiből remélem, hogy a forgalmazó hosszabb távra tervezi árulni.

Megvettem, megfőztem, megkóstoltuk. Tökéletes csirkemájas rizottó lett belőle, de ebből majd később lesz bejegyzés.

Milyen is ez a rizs? Tényleg tökéletes rizottóhoz. Rengeteg folyadékot szív magába, és nagyon krémes állagú lesz maga az étel, de ezt még az Arborio is tudja. Amitől ez a fajta több, hogy mindemellett hihetetlenül harapható szemek maradnak a főzés végére is. Igazi élvezetté válik az ilyen rizsből készült rizottót enni: nemcsak krémes és fenséges, de egyben „al dente”, fogra főtt is.

Megjegyzem, sokkal nem is volt drágább az Arborionál. Ezt a Carnarolit egy kg-os bodozban 779 Ft.ért vettem, az Arborio ugyanebből a márkából 50 Ft-tal volt csak olcsóbb.

Ha szereted a rizottót, javaslom, hogy próbáld ki!

Carnaroli rizs Yano

Címkék

Nincs hozzászólás


Recept keresés