Húsvéti fészek

Szerző: Angol receptekReceptek
Húsvéti fészek

Magyar neve:

Húsvéti fészek

Mennyiség:

5 darab

Előkészítési idő:

Pihentetés / kelesztés:

4 óra 00 perc

Főzési / sütési idő:

          00 perc

Összesen:

Húsvéti fészek hozzávalók:

 • 200 g tejcsoki
 • 25 g étcsoki
 • 25 g vaj
 • 100 g gabonapehely (pl. zabpehely)
 • 20-25 db színes cukor- vagy csokitojás

Ez a rendkívül egyszerű húsvéti csokis süti nem csak akkor lesz a gyerekek kedvence, amikor meg kell enni, de az elkészítésében is szívesen és ügyesen segíthetnek akár már 3 éves kortól is! És ráadásul sütés nélkül készül, szóval több szempontból is ideálisnak nevezhető.

Húsvéti fészek recept

 1. A csokit és a vajat olvaszd meg egy tálban. Ezt teheted hagyományosan gőz fölött – ekkor vigyázz, hogy a keverőtál alja ne érjen bele a forró vízbe. Vagy egyszerűbb és gyorsabb mikróban – ekkor javaslom, hogy fél percenként nézz rá. A mikró teljesítményétől függ ugyanis, hogy milyen gyorsan olvad a csoki, és nem szeretnéd, hogy „megégjen”.
 2. Egy másik tálban keverj össze ízlés és tetszés szerint gabonapelyheket – akár sima zabpehely is megteszi, amit szinte minden boltban megkapsz. Egy kicsit érdemes összetörni a gabonapelyhet, szintén ízlés szerint.
 3. Amikor a csoki kellemes kéz hőmérsékletűre hűlt vissza, öntsd a gabonapelyhekre.
 4. Most jöhetnek az apró mancsok (is)! Készíts ki egy tepsit, tegyél rá sütőpapírt vagy szilikon sütőlapot. Formázzatok kis halmokat a csokis keverékből, kb. 8-10 cm átmérőjűeket, és tegyétek őket a tepsire. Úgy rendezd el őket, hogy a közepük egy kicsit mélyebb legyen, mintha valóban egy fészek lenne. A fent megadott mennyiségből kb. 5 db húsvéti fészek készíthető.
 5. Hűvösebb helyen hagyd megdermedni a csokis keveréket, ez néhány óra alatt megvan.
 6. Tegyél 4-5 apró, színes cukor- vagy csokitojást a húsvéti fészkekbe, és kész is vagy!

Ennek a húsvéti fészeknek az elkészítése legalább akkora öröm, mint a fogyasztása. Amikor kész vagy, akkor egy tálon szépen elrendezve a húsvéti asztal dísze lesz – csak ne rakd őket egymásra, mert mégiscsak csokiról van szó, ami könnyen ragad.

Jó étvágyat!

Húsvéti fészek

A recept eredetije Nigella Lawson: Hogyan váljunk házi istennőkké című könyvéből származik.

Címkék

2 hozzászólás

 1. Éva szerint:

  Kedves Balázs! Köszönöm ezt a sok finom receptet. Sokat el is készítettem belőle, nagyon finomak is lettek. Nagyon kellemes húsvéti ünnepeket kívánok Önnek és a családjának! Nekünk meg még sok ilyen jó receptet.


Recept keresés