Hot Dog

Szerző: Amerikai receptekReceptek
Amerikai hot dog

Magyar neve:

Hot dog

Eredeti neve:

Hot dog, hotdog

Származás:

Amerika

Hány adag?

4 személyre

Mennyiség:

8 darab

Előkészítési idő:

Pihentetés / kelesztés:

          00 perc

Főzési / sütési idő:

Összesen:

Hot dog hozzávalók:

 • 8 db hot dog kifli
 • 8 db virsli
 • 1 adag pirított hagyma
 • 4 hosszanti szelet ecetes uborka
 • Ketchup, mustár, majonéz ízlés szerint

Ha nagyon szigorúak akarunk lenni, akkor olyan, hogy amerikai hot dog nem létezik. Ugyanis az USA-ban nemcsak államról államra más egy kicsit a hot dog fogalma, nemcsak minden étterem (vagy utcai büfé) a saját receptje szerint szolgálja fel ezt az ételt, de már maga az elnevezés is érdekes.

Ami ugyanis a legérdekesebb lehet a magyar olvasó számára, hogy a hot dog angolul (Amerikában) tulajdonképpen virslit jelent. Vagyis ha virslit vásárolsz a boltban, akkor azt ugyanúgy hívhatják hot dognak (vagy még leggyakrabban frankfurternek), mint a kifliben felszolgált ételt. Ez utóbbi, általunk megszokott jelentés csak annyit tesz, hogy az USA-ban ez a virsli felszolgálásának általános módja. Egy kettévágott, kövérkés kifliben.

Vagyis a hot dog elkészítésének tulajdonképpen nincs általános receptje. Amit itthon mi amerikai hot dogként ismerünk, az talán leginkább a New York-i utcai büfékben felszolgáltakhoz hasonlít. Egy édeskés hot dog kifli, sült vagy főtt virsli, és rengetegféle ízesítő.

Hot Dog recept

Az amerikai hot dog talán legnagyobb titka igazából a kicsit édeskés kifli. Ezt valaki vagy szereti, vagy nem – de az USA-ban ebben szolgálják fel. Erre pedig a legegyszerűbb megoldás a boltban megvásárolni. Ma már itthon is minden nagyobb vagy közepes élelmiszerboltban kapható hot dog kifli, vagy online a linkre kattintva rendelhetsz.

 1. Első körben készítsd elő a virslit. Lehet főzni vagy sütni is, szerintem sütve sokkal finomabb. Én a sütőben sütöttem a virsliket, előtte hosszában feléig bevágva. 200 fokra előmelegítve, egy tepsiben 10 perc alatt kész.
 2. Tipp: mivel a hot dog ízét leginkább a virsli adja, ezért javaslom, hogy jobb minőségű, magasabb hústartalmú virslit vegyél. Bécsi, frankfurti virsli tökéletes.

  Sütőben sült virsli

  Sütőben sült virsli

 3. Miközben a virslik sülnek (vagy főnek), készítsd elő a pirított hagymát. Ennek részletes leírását megtalálod a linkre kattintva.
 4. Pirított hagyma

  Pirított hagyma

 5. A hot dog kifliket vágd ketté hosszában úgy, hogy ne essen két darabra, hanem szét tudd hajtani.
 6. Hot dog recept 1

  Nyisd szét a hot dog kifliket

 7. Tegyél egy szelet ecetes uborkát a kiflire, és ízlés szerint mustárt.
 8. Tipp: Itt a képen amerikai stílusú, édeskés ecetes uborkát látsz, amit néha itthon is be lehet szerezni. De a mi ecetes uborkánkkal is tökéletes.

  Hot dog recept 2

  Tegyél bele uborkát és mustárt

 9. Tedd a kiflibe a virslit, és tegyél rá ízlés szerint ketchupot, majonézt.
 10. Hot dog recept 4

  Tedd bele a virslit és ízesítsd ketchuppal, majonézzel (majonéz nincs a képen)

 11. Szórd meg pirított hagymával.
 12. Hot dog recept 5

  Szór meg pirított hagymával

 13. Hajtsd össze a kiflit és tálald vagy fogyaszd el a hot dogot.

Jó étvágyat!

Amerikai hot dog

Címkék

Nincs hozzászólás


Recept keresés