Fenyőmag

Szerző: Hozzávalók
Fenyőmag

A fenyőmag az olasz konyha egyik kedvenc alapanyaga. Mi talán innen ismerhetjük leginkább, hiszen a ma már nálunk is népszerű zöld pesto egyik alapanyaga.

De a fenyőmag felhasználása ennél jóval szélesebb. A Wikipedia szerint Európában és Ázsiában már a kőkorszaktól fogyasztották, és ma is nagyon sok konyhában találkozhatunk vele.

Fenyőmag

A fenyőmag felhasználása

A legismertebb felhasználása a már említett olasz pesto, de szintén az olaszok egyik kedvenc süteményébe, a torta della nonnába is gyakran kerül. A Földközi-tenger környékén több helyen találkozni a fenyőmaggal különböző édességekben.

De a fenyőmag kiválóan illik akár húsokhoz, halakhoz, vagy csak egyszerűen egy zöld salátába plusz hozzávalónak. Ez utóbbit különösen egyszerűen képes sokkal élvezetesebbé tenni. Kellemesen édeskés íze, valahol a dió és a mandula között, könnyen feldob bármilyen ételt – és akár magában ropogtatva is kiváló csemege.

Akár nyers formában is fogyasztható, de egy kicsit megpirítva még jobban kijönnek az ízek. Egy forró serpenyőben, rázogatva 1-2 perc alatt kész. Itt a honlapon fenyőmag recepteket a linkre kattintva találasz.

Fenyőmag vásárlás

Fenyőmagot Magyarországon a nagyobb élelmiszerüzletekben vagy a különlegességeket árusító üzletekben lehet kapni. Itt a képen egy Aldis csomag látható, általában ott is tartják. Ezen kívül a Tesco online felületén is lehet találni. Az itthon és általában Európában forgalmazott változat az úgynevezett mandulafenyő tobozának magja.


Aldi fenyőmag zacskó

Fenyőmag ára

A fenyőmag nem olcsó, ezt el kell mondani – bár általában egy receptbe nem is kell sok belőle. Az üzletekben általában 50 g-os kiszerelésben kapható, ennek ára e sorok írásakor 500 Ft és 900 Ft között mozog. Vagyis egy kg fenyőmag ára valahol 10.000 és 20.000 Ft között van.

Nincs hozzászólás


Recept keresés