Mikrózható zacskós krumpli

Szerző: Vegyes
Mikrózható zacskós krumpli

Teljesen véletlenül akadtam erre a mikrózható zacskós krumplira, és inkább mint érdekességet szeretném bemutatni.

Salátának való krumplit válogattam egy áruházban, amikor megfogtam ezt a csomagot. Először nem is fogtam fel, miről van szó, csak a fél kilós kiszerelést tartottam túl kicsinek, így vissza is tettem a pultra.

Aztán a szemem megakadt a csomagoláson, pontosabban a „7 perc főzés mikróban” feliraton. Micsoda??!! Krumpli 7 perc mikróban?

Mikróban főzhető krumpli

Mikróban főzhető krumpli – főzési idő 7 perc

Az élelmiszeripar vidám és szomorú terméke

Nem vagyok feltétlenül a legjobb viszonyban a modern élelmiszeripar sok megoldásával, de ennél a krumplinál egyszerre igaz, hogy mekkora felesleges újítás, de mégis egész jó ötlet.

A dolog egyszerű: ez a csomagolás tényleg az, aminek alaposabb szemlélés után látszik. Zacskóba csomagolt, fél kg-os nyers krumpli, amit egy az egyben be lehet tenni a mikrohullámú sütőbe, és kb. 7 perc alatt megfőzni.

Mikrózható zacskós krumpli

Kipróbáltuk, működött

Ahogy írtam, egyik részről teljesen felesleges újítás, hiszen talán a krumpli főzése mégsem jelenthet akkora kihívást még a 21. században sem.

De nem is feltétlenül erről van szó. Tényleg jól jön néha, ha nem kell különösebben előkészülni egy étel elkészítéséhez. Márpedig ez a mikrózható zacskós krumpli éppen ilyen helyzetekre ad praktikus megoldást. Egy az egyben berakható a mikróba, és a csomagoláson lévő szelep miatt probléma nélkül megfő benne héjában a krumpli. Ízléstől és mikrótól függően a főzési idő 6-10 perc, és semmi mást nem kell vele csinálni.

Másrészt ez, amit itt a képeken bemutatok, egy nagyon finom fajta krumpli. Egészen különleges íze volt, némi sóval és vajjal tökéletes étel volt még magában is. A mikrózható csomagolásnak köszönhetően – hogy tulajdonképpen a saját „levében” párolódik – ráadásul valahol a héjában főtt, és a héjában sült burgonyna között volt az íze.

Összességében tehát enélkül a találmány nélkül még persze nem állna meg az élet, de ha teheted, próbáld ki! Nagyon finom csemege gyereknek és felnőttnek egyaránt!

Mikróban főtt krumpli

3 hozzászólás

 1. Piroska szerint:

  Nem kell ehhez speciális krumpli. Héjában sült burgonya minőségű krumplit kapunk a következő eljárással: a megmosott, megszúrkált héjú krumplit tányérra rakva betesszük a mikróba, és méretétől függően 3 – 5 percig 600 W-on mikrózzuk egyik oldalán, majd átfordítva – valamivel rövidebb ideig a másik oldalán. Ugyanígy lehet mikrózni 600 W-on az egész fej hagymát – előtte kereszt irányú bevágást kell tenni rajta. Még nem tudom pontosan a mikrőzási időt, de a mikrózással karamellizálódott hagymából nagyon finom édes köret lesz.

 2. Reni szerint:

  Kedves Balázs!
  Én ezt évek óta úgy oldom meg, hogy megmosom a krumplit nem törlöm szárazra, beteszem a mikróba és letakarom a műanyag mikrós edénytetővel.Mivel azon van lyuk a közepén tökéletesen működik.
  Üdv:
  Reni


Recept keresés