Marha comb steak

Szerző: Amerikai receptekReceptek
Marha comb steak cézár salátával

Magyar neve:

Marha comb steak

Hány adag?

2 személyre

Előkészítési idő:

Pihentetés / kelesztés:

          05 perc

Főzési / sütési idő:

Összesen:

Marha comb steak hozzávalók:

 • 2 szelet marha comb steak
 • Bors
 • Fél ek. olaj vagy zsír

A marhának ugyan nem a combjából készíthető a legfinomabb steak, de ez a része egy jó megoldás lehet, ha finomat szeretnénk enni anélkül, hogy egy vagyont elköltsünk egy szelet húsra. Ráadásul marha comb steak ma már tálcán, érlelt állapotban, szeletelve is kapható, ebből pedig nagyon könnyű egy finom steaket elkészíteni!

Marha comb steak recept

 1. A marha comb steaket vedd ki a hűtőből, és hagyd szobahőmérsékletűre melegedni. Töröld meg egy papírtörlővel szárazra. Sütés előtt sózd és borsozd bőven.
 2. Egy jó marha comb steak más fűszert a són és borson kívül nem kíván, ezekből viszont adhatsz neki bőven.

  Marha comb steak fűszerezve

 3. Melegíts fel egy serpenyőt legnagyobb lángon addig, amíg már szinte füstölni nem kezd. Tegyél egy kevés olajat vagy zsírt a serpenyőbe, és tedd bele a marha comb steak szeletet vagy szeleteket.
 4. A húst közepes-magas lángon süsd, és ne mozgasd, csak amikor megfordítod. Egy 2,5-3 cm-es marha comb steak szelet mindkét oldalán kb. 3 perc alatt lesz rare, 4 perc alatt medium-rare, 5 perc alatt medium.
 5. Marha comb steak sütése

 6. Amikor az egyik oldalán elég ideig sült, fordítsd meg egyszer, és hagyd a másik oldalán is sülni ugyanannyi ideig. Ilyenkor se mozgasd.
 7. Vedd ki a húst a serpenyőből, és tedd egy tányérra. Legalább 5 percig hagyd pihenni.
 8. Marha comb steak

 9. A marha comb steak elkészült. Tálald frissen tetszőleges körettel, vagy akár salátával.

Két marha comb steak tipp

 1. A marha comb steaket vágd nagyon vékony szeletekre, amikor fogyasztod. Ez ugyanis egy elég száraz hús, nem ideális steaknek. De minél vékonyabbra vágod, annál könyebb lesz megrágni, végső soron annál puhábbnak fog tűnni. (A steaket természetesen egészben szolgáld fel, itt a felvágást már közvetlenül elfogyasztás közben értem.)
 2. A marha comb steakhez nagyon egyszerűen nagyon finom szósz készíthető a következő módon.
 3. Sütés után hagyd a serpenyőt a lángon, dobj bele egy kisebb fej nagyon apróra vágott hagymát. Pirítsd 1-2 percig, amíg a serpenyőről minden letapadt anyagot fellazít. Öntsd fel kb. fél deci konyakkal (vagy whiskey-vel vagy gyümölcspálinkával), gyújtsd meg az alkoholt és hagyd elégni. Öntsd fel egy kevés vízzel, és párold el 2-3 perc alatt. Alacsony lángon adj hozzá kb. fél dl tejszínt, sűrítsd ezzel is be. Öntsd hozzá a húsból a pihentetés közben kifolyt levét. Sózd és borsozd ízlés szerint. Végül zárd el alatta a lángot, és keverj bele 2 dkg vajat.

Marha comb steak serpenyő szósz

A lenti képen egy tálalási javaslatot látsz, ami tökéletes és ráadásul minimális szénhidráttartalmú étkezés: marha comb steak cézár salátával.

Marha comb steak cézár salátával

Jó étvágyat!

Hozzávalók

Címkék

Recept keresés