Hogyan szedjem ki az avokádó húsát?

Szerző: Hasznos tanácsok

Az avokádó felvágásának van egy nagyon egyszerű módja, ez szeretném most bemutatni fényképekkel.

 1. Tartsd egyik kezedben az avokádót. Egy széles pengéjű késsel vágd be hosszában egészen a magig, amikor már nem tudod a kést tovább tolni.
 2. Tartsd kézben


 3. Forgasd körbe a kést a mag körül. Úgy vágod félbe az avokádót, hogy a mag egyben marad.
 4. Vágd körbe

 5. Most, hogy már szétvágtad, a két felét könnyen el tudod forgatni egymáson. Szedd szét őket, és tedd félre azt a felét, amelyikben nincs mag.
 6. Fogasd el

 7. A kés élét egy határozott, de nem túl erős mozdulattal üsd bele a magba. Az eredmény az legyen, hogy a kés kb. fél centiméternyire behatol a magba, ahol stabilan áll, nem jön ki magától. A képen azt mutatom be, hogy csak az avokádót fogom, és a kés mégsem esik ki a magból, megtartja.
 8. Kés a magban

  Nem fogom a kést

 9. Szintén egy határozott mozdulattal forgasd el a kést. A mag vele fog mozdulni, és kifordul az avokádóból. Szedd le a magot a késről és dobd ki.
 10. Szedd ki a magot

 11. Egy evőkanállal nyúlj alá az avokádó húsának pontosan a héja alatt. Ha jó minőségűt és érettet választottál, akkor a héja elég kemény, a húsa pedig elég krémes lesz ahhoz, hogy a kanalat végig tudd nyomni közvetlenül a héja mentén. Nem fog megsérülni, a hús viszont egészben kijön.
 12. Emeld ki a húsát

 13. Az így kiszedett gyümölcshúst aztán tetszésed szerint feldolgozhatod. Mivel szépen, egészben jött ki, akár szeletelheted vagy kockázhatod salátába, vagy pürésítheted pl. guacamoléba vagy más avokádó krémbe. Mellékesen a héja is egészben marad, azt krémekhez fel tudod használni tálkaként.
 14. Az avokádó gyönyörű húsa


  Az avokádó héja

1 hozzászólás

 1. István Erika szerint:

  a magot kevésbé balesetveszélyesen is kilehet szedni: ha nem kell a héja, vágjuka felet megegyszer félbe, a mag majdnem magátol kiesik..


Recept keresés