Bocuse d’Or videós összefoglaló

Szerző: Vegyes
Bocuse d'Or 2016 európai döntő

2016-ban két hatalmas eredménynek örülhet a magyar gasztronómia világa, és úgy általában mindenki, aki magyar. Az első már magának a Bocuse d’Or európai döntőjének a megrendezése Budapesten. Már az is a korábbi eredményeinknek köszönhető ugyanis, és hatalmas elismerés, hogy ezt a világszinten is kiemelkedő versenyt Budapest rendezhette.

Eddig még minden a papírforma szerinti, hiszen erről már régen tudtunk. És ez a beszámoló akár máshogy is alakulhatott volna – de a második hatalmas eredmény, hogy SZÉLL TAMÁS, AZAZ A MAGYAR CSAPAT MEGNYERTE ezt a versenyt!

Álljon itt elsőként ennek elismeréseként a legmeghatóbb videóm, amelyet csak az első néhány napban majd’ tízezren néztetek már meg a Facebookon és a YouTube-on, és amelyen Tamás tiszteletére hallhatjuk a magyar himnuszt.


A Bocuse d’Or 2016-os budapesti döntőjére a Nespresso jóvoltából kaptam meghívást, amelyet ezúton is ismét köszönök. A verseny hatalmas élmény volt, hiszen habár a hatalmas tömegtől nem mindig lehetett sokat látni, és az igazat megvallva a gasztronómiai alkotásokat mi is legfeljebb a hatalmas kivetítőkön élvezhettük, de önmagában az az élmény, amit ez a verseny adott, nagyszerű volt.

Mintha csak egy sporteseményen lett volna az ember, a hatalmas lelátókon ülő nemzetközi szurkolócsapatok zászlók lengetésével, kiabálással, sípolással, zenével bátorították a saját nemzetük legjobb séfjeit. Akik persze szintén élsportolókat megszégyenítő állóképességről tettek tanúbizonyságot: egész nap, ebben a fülsiketítő és a koncentrációt a legkevésbé sem támogató környezetben, kíváncsi kamerák és forgatócsoportok szeme előtt főztek olyan ételeket, amelyek a gasztronómia csúcsát jelentik.

Gratuláció mindenkinek, aki ebben a versenyben részt vett, akár szervezőként, akár versenyzőként. Igazi profizmus volt tapasztalható minden oldalról, és habár az itt képviselt fine dining ha nem is része a legtöbb esetben a mindennapi életünknek, de nagyon jó példája annak, hogy a gasztronómia területén a magyarok igenis képesek ma már a világ élvonalában is maradandót alkotni.

Nézd meg az alábbi videó összefoglalót, melyet a Bocuse d’Or 2016-os budapesti döntőjéről készítettem:

És végül a táblázat, amely az egyes csapatok pontszámát mutatja. Jól látszik, hogy a magyar csapat és Széll Tamás nem is pár ponttal, hanem fölényesen győzött!

Bocuse d'Or 2016 európai döntő pontszámok

Címkék

Nincs hozzászólás


Recept keresés