Marinara pizza

Szerző: Olasz receptekReceptek
Marinara pizza

Magyar neve:

Marinara pizza

Eredeti neve:

Pizza marinara

Származás:

Olaszország, Nápoly

Hány adag?

2 személyre

Előkészítési idő:

Pihentetés / kelesztés:

          00 perc

Főzési / sütési idő:

Összesen:

Marinara pizza hozzávalók:

 • Pizza tészta fél kg lisztből
 • 8 evőkanál sűrű passzírozott paradicsom (passata di pomodoro)
 • 2 gerezd fokhagyma
 • 4 evőkanál extra szűz olívaolaj
 • Oregánó

Két igazi, eredeti nápolyi pizza van, amiket még az EU is eredetvédelemben részesített. Az egyik a Margherita vagy Margarita pizza, a másik a Marinara pizza.

Ez utóbbi nem annyira ismert Olaszországon kívül, és ez talán nem véletlen. Lévén nemcsak egyáltalán nincs feltétekkel megpakolva, de még sajt sincs rajta. Az egyetlen igazi feltét néhány szelet fokhagyma, amikkel ez az igazi nápoly környéki szegényétel inkább egyfajta ropogós snackre, mintsem egy általunk megszokott pizzára emlékeztet.

Marinara pizza készítése

 1. Mint minden valamirevaló olasz pizza, a marinara készítése is egy ropogós, vékony pizza tésztával kezdődik, aminek a receptjét megtalálod a linkre kattintva.
 2. Ha kész a pizza tésztád és eleget pihent, akkor itt az ideje, hogy nekiláss a formázásnak. A kerek pizza tésztákat tedd a pizzasütő lapra, és jöhetnek a feltétek.
 3. A receptben megadott mennyiség két db, kb. 36 cm-es pizzához elegendő. Minél sűrűbb passzírozott paradicsomot használj, és kend el úgy, hogy kb. egy cm-es széle maradjon a tésztának. Locsold meg extra szűz olívaolajjal, sózd és szórd meg szárított oregánóval.
 4. És most jön az érdekesség. Ahogy a bevezetőben írtam, a Marinara pizzán nemhogy sajt nincs, de az egyetlen feltét a fokhagyma. Egy pizzára 1 gerezddel számolj, de ugye ebből sosem lehet elég sok. Vágd föl vékony szeletekre a fokhagymát és szórd a pizzára.
 5. Marinara pizza sütés előtt, feltétekkel

  Marinara pizza sütés előtt, feltétekkel

 6. A pizza mehet be a sütőbe, és sütőtől és mérettől függően 8-15 perc alatt kész. A pizza sütéséről fortélyokat a linkre kattintva egy másik cikkemben olvashatsz.

Ennyi. Ha többre számítottál, sajnálom. Néhány szelet fokhagymával, sűrű paradicsomszósszal, az oregánó és az extra szűz olívaolaj karakteres ízével kész a marinara pizza.

Marinara pizza

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Címkék

Nincs hozzászólás


Recept keresés

További receptek