Rántott csirkemell corn flakes bundában

Szerző: Amerikai receptekFúziós receptekReceptek
Rántott csirkemell corn flakes bundában

Magyar neve:

Rántott csirkemell corn flakes bundában

Eredeti neve:

Cornflake Chicken

Származás:

USA

Hány adag?

4 személyre

Előkészítési idő:

Pihentetés / kelesztés:

          00 perc

Főzési / sütési idő:

Összesen:

Rántott csirkemell corn flakes bundában hozzávalók:

 • 500 g csirkemell filé
 • 50 g liszt
 • 3 tojás
 • 150 g natúr corn flakes (kukoricapehely)
 • Bors
 • Olaj vagy zsír a sütéshez

A corn flakes bundában készített rántott csirkemell egy nagyon egyszerű recept. Tulajdonképpen egy olyan rántott csirkemellről van szó, ahol a bundában valamilyen módon corn flakes, azaz kukoricapehely is felhasználásra kerül.

Corn flakes rántott csirkemell változatok

Maga a recept az USA-ban nagyon népszerű, de lényegében nincs is egyfajta eredeti recept. Amit itt megadok, az is inkább egyfajta magyar interpretáció. A hagyományos magyar rántott csirkemellben a zsemlemorzsát helyettesítem corn flakes-szel.

Vagyis a rántott csirkemell corn flakes bundában úgy készül, hogy a helyi rántott csirkemell változatnál a bundázáshoz kukoricapelyhet is felhasználnak. A legtöbb amerikai receptben így általában tejben áztatják a csirkemellet, és nem használnak lisztet.

Rántott csirkemell corn flakes bundában recept

 1. Első lépésben törd össze a corn flakes-t a kívánt méretűre.
 2. Ez ízlés kérdése, de arra figyelj, hogy ne legyenek túl nagyok sem a pelyhek – akkor gyakorlatilag nem tudnak bundát képezni -, de ne is kukoricalisztet készíts. Én egy mozsárban töröm össze, de lehet aprítógépet is használni (ebben az esetben ne hagyd folyamatosan forogni), vagy akár egy jól zárható nejlonban egy nyújtófával is összetörhetők.

  Corn flakes aprítása mozsárban 1
  Corn flakes aprítása mozsárban 2

 3. Készülj elő a panírozáshoz: egy tányérba öntsd a lisztet, egy másikban verd fel a tojásokat egy kevés sóval, a harmadikba tedd az összetört conrn flakes-t. Készíts ki egy negyedik tányért, amibe a panírozott csirkemell szeleteket fogod tenni.
 4. Rántott csirkemell corn flakes bundában készítése 1

 5. Készítsd elő a csirkemelleket. Vágd szeletekre, több réteg műanyag fólia alatt finom mozdulatokkal klopfold ki, majd sózd és borsozd őket.
 6. Rántott csirkemell corn flakes bundában készítése 2

 7. A hagyományos panírozáshoz hasonlóan a csirkemell szeleteket először forgasd meg a lisztben, majd a tojásban. Hagyd lecsöpögni a tojást, és tedd a szeletet az összetört corn flakes-be. Nyomkodd bele jól mindkét oldalán, hogy teljesen befedje a kukoricapehely.
 8. Rántott csirkemell corn flakes bundában készítése 3

 9. A sütéshez közepes lángra forrósíts fel bő zsiradékot egy serpenyőben. A hagyományos rántott csirkemellhez hasonlóan süsd, mindkét oldalát kb. 2-3 percig. Amikor szép aranybarna, akkor kész van.

Megjegyzés: A panírozáshoz szükséges hozzávalók (corn flakes, liszt, tojás) mennyiségét – mint bármilyen rántott ételnél – nem lehet itt sem pontosan megadni. De a receptben megadott mennyiséggel biztosan el tudod készíteni a rántott csirkemelleket corn flakes bundában, és nem is kell a panír nyersanyag felét kidobni.

Jó étvágyat!

Rántott csirkemell corn flakes bundában

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Címkék

Nincs hozzászólás


Recept keresés

További receptek