Pirított pácolt bélszíncsíkok

Szerző: Receptek
Pirított pácolt bélszíncsíkok

Magyar neve:

Pirított pácolt bélszíncsíkok

Hány adag?

2 személyre

Előkészítési idő:

Pihentetés / kelesztés:

          00 perc

Főzési / sütési idő:

Összesen:

Pirított pácolt bélszíncsíkok hozzávalók:

 • 50 dkg pácolt bélszín (lásd a receptben)
 • Bors

Ez egy nagyon egyszerűen, szó szerint pár perc alatt elkészíthető étel, és a mustáros-fűszeres pácolástól az egyszerűség ellenére kiváló íze lesz a pirított bélszíncsíkoknak.

Itt ebben a receptben már magát a pácolt bélszínt veszem hozzávalónak. A bélszín pácolását a linkre kattintva tudod részletesen elolvasni.

Bélszín pácolása - 11 nap

Pácolt bélszín

A húst bepácolhatod kifejezetten ehhez a recepthez, de akár mélyhűtőben hosszabb távra elteheted magában a páclében. Ekkor kiolvasztás után tényleg néhány percen belül nagyon ízletes vacsora vagy ebéd tálalható. Én például a tatár beefsteak elkészítéséből maradt, pácolt bélszínt használtam fel 6 hónappal (!) később, addig le volt fagyasztva. (Tipp: Ha fagyasztod, előtte hűtőben érleld a húst 5-10 napig.)

Pirított pácolt bélszíncsíkok recept

 1. Itasd le az olajat a pácolt bélszínről egy konyhai papírtörlővel, és vágd csíkokra a rostokra merőlegesen. Forrósíts fel egy tapadásmentes serpenyőt.
 2. Nem kell a húst tökéletesen szárazra törölni, a pácolásból megmaradt kevés olajon fogjuk megsütni.

  Pirított pácolt bélszíncsíkok készítése 1

 3. Nagy lángon, 4-6 perc alatt, kisebb adagokban pirítsd meg a bélszínt, párszor átforgatva. Miután a serpenyőbe tetted, sózd és borsozd frissen őrölt borssal.
 4. Kb. 25 dkg húst érdemes egyben sütni, így a fél kg két adagban sül. Erre azért van szükség, mert így valóban pirulni, és nem főni fog a hús. 6 perc alatt teljesen átsül, ha ennél kevesebb ideig sütöd, akkor ízlés illetve a sütési idő szerint enyhén vagy jobban rózsaszín marad.

  Pirított pácolt bélszíncsíkok készítése 2

 5. A pirított pácolt bélszíncsíkok elkészültek, tálald őket azonnal a kedvenc köreteddel vagy salátával!

Ez az étel nem csak bélszínből, de más, steaknek való marhahúsból is elkészíthető. Ha érlelt húst vásárolsz, akkor nem is feltétlenül van szükség a pácolásra. Bár ebben az esetben maga a pácolás nem csak a hús érlelését-puhítását szolgálja, hanem a mustár és a fűszerek plusz ízt is adnak az ételnek.

Jó étvágyat!

Pirított pácolt bélszíncsíkok

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Hozzávalók

Címkék

Nincs hozzászólás


Recept keresés

További receptek